Suriye Ordusunun Teröristlere Yönelik Düzenlediği Bugünkü Operasyonlarının Özeti

  • 15 Aralık 2015
  • 768 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Teröristlere Yönelik Düzenlediği Bugünkü Operasyonlarının Özeti

Bu günkü operasyonların özeti:

HAMA:

SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; Suriye hava güçlerinin Hama iline tabi Selemiye kırsalı Ktayşe Köyünde IŞİD terör örgütüne yönelik hava operasyonları gerçekleştirmeleri sonucunda tekfircilerin siper ve araçlarını tamamıyla imha ettiklerini ifade etti.

Hama Kentinin 35 km kuzeyine düşen Lahaya Köyü ve Latamina Beldesinde ise hava güçlerinin Türkiye rejiminin destek ve komutasındaki ‘Fetih Ordusu’na tabi yuva ve kümelenme yerlerini hedef aldıklarını belirten kaynak; çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp havzalarındaki silah ve mühimmatlarını yok ettiklerini aktardı.

HOMS:

Öte yandan askeri kaynak; hava güçlerinin Homs kırsalı Tedmur Kentinin 70 km doğusuna düşen el Suhne Bölgesinde IŞİD’in destek hatları ve hareketlenmelerini hedef almalarına eş zamanlı olarak Tedmur Kentinde bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha edip birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.

Kaynak; Homs Kentinin yaklaşık 85 km güneydoğusuna düşen Karyeteyn Kenti, Mhin Beldesi ve civarında ise hava güçlerinin IŞİD terör örgütünün siper ve karargahlarını yoğun ateşe tutarak radikal teröristler saflarında ağır kayıplara yol açtıklarını sözlerine ekledi.

HALEP:

Halep kırsalında da IŞİD’e bağlı diğer terör örgütlerin toplanma yerleri ve mevkilerini hedef alan hava güçleri; il kırsalının doğusu Şuvayleh, Şerbae ve Ayşe köylerinde teröristleri sayı ve teçhizatlarıyla imha etti.

Bu arada askeri kaynak SANA muhabirine açıklamasında ordu birliklerinin Halep kırsalının doğusu Tel Istabıl, Neccara ve Resm el Kebir bölgelerinde IŞİD’in toplanma yerleri ve mevkilerine karşı askeri operasyonlarında çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp araç, silah ve mühimmatlarını tahrip ettiklerini beyan etti.

Kaynak; ordu birliklerinin destek güçleriyle işbirliği içinde Halep kırsalının güneybatısı Resm Sahric ve Abad bölgelerinde radikal terör örgütlerinden birçok teröristi öldürüp onları araç ve cephaneleriyle birlikte yok ettiklerini belirtti.

Ordu birlikleri Halep Kentinin güneybatı kenarlarına düşen Han el Asel Bölgesinde son 24 saat içinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda teröristlerin saflarında ağır kayıplara yol açtı.

Halep Kentinin yaklaşık 30 km güneyine düşen el Atarib Bölgesinde de ordu birlikleri teröristlere ait orta ve ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarını imha etmelerine eş zamanlı olarak Amiriye Köyünde Nusra Cephesinin yuvalarını muhtevalarıyla birlikte tahrip etti.

Halep Kenti Şeyh Lütfi, Hanano, Kerm el Tahhan ve Cezmati semtlerinde de ordu birlikleri, Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terör örgütlerin mevkilerini imha etmeleriyle buralarda da çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

DERA:

Diğer yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera Mahatta’nın muhtelif bölgelerinde İsrail’den destek alan Nusra Cephesinin çatısı altında bulunan ‘Tevhit el Cenup Tümeni’, ‘Horan Mücahitler Taburları’ ve ‘Seccil Topçu Taburu’na yönelik operasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaynak; operasyonlarda onlarca terörist ölü ve yaralı düşürülürken havzalarındaki silah ve mühimmatlarının imha edildiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.