Suriye Ordusunun Zaferden Zafere Koşması İngiltere’yi Geri Adım Atmaya Zorladı

  • 27 Şubat 2018
  • 1.240 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Zaferden Zafere Koşması İngiltere’yi Geri Adım Atmaya Zorladı

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, teröristlerin Suriye yönetimini devirmek için 7 yıllık bir savaşın ardından Suriye krizinin tek çözüm yolunun siyasi görüşmeler olduğunu bildirdi.

Johnson, Suriye’deki son gelişmelerle ilgili İngiliz Parlamentosunda yaptığı konuşmada, bölgedeki savaşın “dünyanın başka yerinde görülmemiş ölçekte bir insani trajediye yol açtığını, 400 bini aşkın insanın hayatını kaybetmesinin yanı sıra 11 milyonu aşkın insanın da sığınmacı konumuna düştüğünü” söyledi.

Johnson, hafta sonu Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri ve ardından da Alman mevkiidaşı Sigmar Gabriel ile bölgedeki son gelişmeleri görüştüklerini belirterek, Suriye genelinde ateşkes uygulanması ve acil yardımların ihtiyaç sahiplerine bir an önce ulaştırılması noktasında İngiltere’nin müttefiklerine katıldığını aktardı.

BM Güvenlik Konseyi Suriye’de 30 günlük ateşkes kararı alarak bu süre içinde ülkenin muhtelif bölgelerine insani yardım ulaştırılması gerektiğini bildirdi.

Bu kararnameye Güvenlik konseyin tüm üyeleri olumlu oy kullandılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.