Suriye Pakistan’da Dün Yapılan Terör Saldırısını Şiddetle Kınadı…

  • 17 Aralık 2014
  • 635 kez görüntülendi.
Suriye Pakistan’da Dün Yapılan Terör Saldırısını Şiddetle Kınadı…

Suriye, Pakistan’ın Peşaver kentinde dün bir okulu hedef alan çoğu çocuk 148 kişinin ölmesine yol açan terör saldırısını şiddetle kınadı.
Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında bir kaynak açıklamasında, Suriye Cumhuriyetinin Pakistan’ın Peşaver şehrinde bir okulu hedef alan ve çoğu çocuk 148 kişinin hayatına mal olan bu acı terör saldırısını şiddetle kınadığını söyledi.
Kaynak, tekfiri karanlık ideoloji sahiplerinin düzenlediği bu korkak saldırının, terör afetini ortadan kaldırmak ve uluslararası barış ve güveni restore etmek için uluslararası meşruiyet ve kararları doğrultusunda uluslararası düzeyde toplu bir çabaya ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade etti.
Kaynak, bu kör terör sebebiyle halkının çok acılar çektiği Suriye’nin en içten taziyelerini gönderdiğini ve ölenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini, dost Pakistan halkı ve hükümetiyle acılarını paylaştığını dile getirdi.
Afganistan’daki Taliban terör örgütünden 5 terörist Peşaver kentinde Pakistan ordusuna tabi asker çocuklarının bir okuluna bulundukları silahlı saldırıda, çoğu çocuk 148 kişinin ölmesi, 124 kişinin yaralanması, yüzlerce kişinin de rehin alınmasına yol açmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.