Suriye -S- 300 yerine İran’dan Baver-373 alıyor

Rusya’nın Avia.Pro sitesi, Suriye yönetimi Rusya’nın -S- 300 füze savunma sistemlerinin yerine İran’ın Baver-373 füze savunma sistemi satın almak istediğini yazdı.

Avia.Pro sitesi, Rusya’nın -S- 300 füze savunma sistemi hava savunma sisteminde iyi bir performans sergilemediğini ve bu yüzden Suriye bu sistemin yerine İran yapımı Baver-373 füze savunma sistemini satın almak istediğini kaydetti.

Rus site, son dönemde Rusya’nın -S- 300 füze savunma sistemi nedense İsrail savaş uçaklarını göremediğini, bu da Suriye yönetimini bu sistemden vazgeçmeye ve yerine İran yapımı Baver-373 sistemini satın almaya yönelttiğini yazdı.

Avio.Pro sitesi, bazı gözlemciler Rusya’nın -S- 300 füze savunma sisteminin İsrail savaş uçaklarını görmemesini Rusya’nın özel tutumuna bağladığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.