Suriye: Şam’ın kimyasal silah kullandığı iddiası bilimsel kanıttan yoksun

  • 29 Ocak 2023
  • 116 kez görüntülendi.
Suriye: Şam’ın kimyasal silah kullandığı iddiası bilimsel kanıttan yoksun

Suriye dışişleri bakanlığı yayınladığı bir bildiride, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü araştırma ekibinin raporuna ve bu ülke hükümetinin Duma bölgesine yönelik saldırıda zehirli gaz kullandığı iddiasına tepki gösterdi.

Fars Haber Ajansının bildridğine göre Suriye dışişleri bakanlığı yayınladığı bildirisinde Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünün (OPCW) araştırma ekibinin Suriye hükümetinin Nisan 2018’de Duma bölgesine düzenlediği saldırıda klor gazı kullandığına ilişkin raporunu bilimsel gerekçelerden yoksun olarak değerlendirerek reddetti.

Bu bildiride şu ifadeler yer almıştıur:” Bu rapor bilimsel ve objektif delillerden yoksun olup, söz konusu raporda bu örgütün eski ve deneyimli uzman ve müfettişlerinin objektif gözlemleri göz ardı edildiğinden, aklı başında ve uzman herhangi bir kişinin raporu hazırlayanların yanıltıcı sonuçlarına varması mümkün değildir.

Suriye dışişleri bakanlığı bu bildiride, bu yanıltıcı raporun Suriye için bir sürpriz olmadığını vurgulayarak, Şam’ın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün  raporları ile ilgili inandırıcılıktan yoksun raporları konusundaki tavrının doğruluğunu bir kez daha kanıtladığı aktarıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.