Suriye Silahlı Kuvvetler Komutanlığı: Suriye’nin kuzeyindeki en büyük askeri üs ordu kontrolündedir

  • 21 Ocak 2018
  • 1.389 kez görüntülendi.
Suriye Silahlı Kuvvetler Komutanlığı: Suriye’nin kuzeyindeki en büyük askeri üs ordu kontrolündedir

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı ordu birliklerinin İdlib kırsalının güneydoğusunda Nusra Cephesi ve müttefiklerine karşı nitelikli başarılı operasyonları sonucunda Ebu el Zuhur Havaalanını kurtarıp kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Genel komutanlık bugün ilan ettiği askeri beyanda, destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde sürdürülen operasyonlar sonucunda kurtarılan havaalanında teröristlerin yok edilmeden önce yerleştirdikleri bomba düzenekleri ve mayınları temizleme operasyonunun başlatıldığını kaydetti.

Genel Komutanlık Ebu el Zuhur Havalimanını kurtarma operasyonunun Halep, Hama ve İdlib kırsallarında 300’den fazla belde ve köyün yanı sıra stratejik önem taşıyan mevkilerin belli başlı devletlere hizmet eden Nusra Cephesi ve müttefikleri terör örgütlerinden kurtarılması ardından geldiğine vurgu yaptı. Operasyonlar sonucunda radikal terör örgütü IŞİD’in de Ebu el Zuhur ve Hanasır bölgeleri arasının yanı sıra Saen ve Hamra bölgeleri arasında çembere alınmaları ardından geldiğini ifade eden genel komutanlık, aynı zamanda Hanasır Karayoluna ilaveten hama ve Halep arasında ikinci bir ana karayolunun da güvenliği sağlandığına da işaret etti.

Genel komutanlık ordu birliklerinin Ebu el Zuhur Bölgesinde gerçekleştirdiği nitelikli operasyonlarında Nusra Cephesi ve müttefikleri terör örgütlerin en azılı elit teröristlerini başarıyla etkisiz hale getirdiklerinin altını çizerken, bunun terör örgütleriyle birlikte bölgesel ve uluslar arası destekçilerine karşı yıkıcı bir darbe oluşturduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.