Suriye: Suriye Demokratik Güçleri, İhanete ve Paralı Askerliğe Son Vermelidir

  • 01 Ekim 2019
  • 840 kez görüntülendi.
Suriye: Suriye Demokratik Güçleri, İhanete ve Paralı Askerliğe Son Vermelidir

 Suriye hükümetinin anayasa komitesindeki üyeleri, Suriye Demokratik Güçleri olarak adlandırılan grubun, ihanetkar yaklaşımının devam ettiği sürece komitede yerleri olmadıklarını vurguladı.

El-Ahd haber ajansının bildirdiğine göre, Suriye hükümeti anayasa komitesi üyeleri, anayasayı Suriye halkının çıkarları doğrultusunda tartışmaya ve yabancı dikteleri reddetmeye hazır olduklarını yineledi.

Suriye Halk Meclisi üyesi ve anayasa komisyonunda kabine üyesi Riyad Tavuz, “Ben bir Suriye Kürdüyüm. Suriye Demokratik Güçleri, hükümete karşı silahlanan ve Suriye halkına meydan okuyan hain bir gruptur. Bu nedenle Suriye halkını herhangi bir şekilde temsil etmeleri imkansızdır ve Suriye hükümeti komitesinde yerleri olmaması da doğaldır.” açıklamasında bulundu.

Riyad Tavuz, sözlerine şunları ekledi: “Suriye’deki bütün Kürtler, Suriye Demokratik Güçleri’nden muzdarip; çünkü bu grubun varlığı kürtlerin kürtlere karşı baskısı olarak görülüyor. Bu grup, kürtlerin mülklerine el koyuyor ve onları cezalandırıyor, bu yüzden bu grup yalnızca kendilerini temsil ediyor. Suriye Demokratik Güçleri bu davranışlarıyla terörist grubu IŞİD’e benziyor.”

Riyad Tavuz: “Suriye Demokratik Güçleri, en kısa sürede silahlarını bırakıp, Suriye hükümetinin kontrolüne girer ve ülkenin kurumlarını Suriye hükümetine teslim eder ve ABD, Fransa ve İngiltere’nin emri altından çıkar ve ulusal bir yaklaşım izlerlerse doğal olarak, anayasa veya benzerleriyle ilgili herhangi bir ulusal tartışmada memnuniyetle karşılanacaktırlar.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.