Suriye: Teröristlerin Fua ve Keferya’da işleyecekleri tüm suçlardan Türkiye rejimi sorumludur

  • 02 Eylül 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Suriye: Teröristlerin Fua ve Keferya’da işleyecekleri tüm suçlardan Türkiye rejimi sorumludur

Suriye; terör örgütlerinin İdlib kırsalı Fua ve Kefrayya beldelerinde bulunacakları her hangi bir suçun tüm sorumluluğunun tamamen Türkiye yönetimine düşeceğini belirtti.

Suriye SANA haber ajansının bildirdiğine göre, Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı dün Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği iki resmi mektupta; özellikle terörle mücadele nutukları veren kimi devletler başta olmak üzere Güvenlik Konseyinin Fua ve Kefrayya beldelerinde masum sivil insanlara karşı saldırı ve ablukaları karşısındaki sessizliğini kınadı.

Bakanlık; Suudi Arabistan ve Katar hükümetlerinin yanı sıra Türkiye yönetimi tarafından desteklenen terör örgütlerinin söz konusu iki beldeyi sıkı ablukaya almakla birlikte ilaç, gıda, su yada herhangi bir ihtiyacın masum sivillere geçirilmesini engellemekle kalmadıklarına dikkat çekti. Bu teröristlerin aynı zamanda iki beldeyi günü birlik olarak top ve füzelerle hedef aldıklarına vurgu yapan bakanlık; hain ve korkak saldırılarda geneli çocuk, kadın ve yaşlılardan çok sayıda masum sivil insanın kurban gittiğini belirtti. Bakanlık mektubunda karanlık ve tekfirci ideolojiden başka bir şey bilmeyen Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesi ve Ahrar el Şam başta olmak üzere terör örgütlerin Türkiye yönetiminin direktifleri, direk talimatları ve lojistik desteği ile söz konusu iki beldeye saldırdıklarının altını çizdi. Karanlık ve tekfirci ideolojisiyle uyuşmayan ve görüşüne karşı çıkan her kesi kendine hedef olarak gören söz konusu teröristlerin Fua ve Kefrayya beldelerinde bulundukları saldırıların vahşetine dikkat çeken bakanlık; bu vahşetlerin muhtelif bölgelerde muhtelif kesimleriyle tüm Suriye halkına karşı işlenen vahşetlerin bir uzantısından başka bir şey olmadığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.