Suriye: Türkiye, askerlerini topraklarımızdan çekmelidir

  • 27 Kasım 2016
  • 965 kez görüntülendi.
Suriye: Türkiye, askerlerini topraklarımızdan çekmelidir

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat; Türkiye’nin güçlerini derhal Suriye topraklarından çekmesi gerektiğinin bir kez daha altını çizerken, bölgede yaşanan gerginliğin tamamından Türkiye’nin sorumlu olduğuna vurgu yaptı.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Mikdat dün Lübnan el’Meyadin TV kanalına yaptığı açıklamada; Türkiye rejiminin Suriye topraklarını işgali devam ettikçe bölgede durumların iyileşmesinin kesinlikle mümkün olmadığını kaydetti.

Suriye ve Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulması ve kriz öncesinde sağlanan başarıların sabote edilmesinden bizzat Türkiye’nin sorumlu olduğuna dikkat çeken Bakan Yardımcısı Mikdat; Ankara yönetiminin ayrıca dünyanın muhtelif bölgelerinden gelen terörist akını ve bu teröristlerin silahlandırılıp desteklenmelerinde bölünmez bir parça haline geldiğini belirtti.

Mikdat Türkiye yönetiminin Suriye’nin yıkılması ve Suriyelilerin katledilmelerinde radikal ve hain teröre desteğine vurgu yaptı.

Türkiye ordusu geçen Ağustos ayının 24’ünde ‘IŞİD’e karşı savaştıkları iddiasıyla kendisine tabi terör örgütlere destek bahanesi altında Suriye’nin kuzeyine güçlerini sokmuştu. Suriye bu düşmanca saldırıyı işgal olarak nitelendirmiş, uluslar arası kanunlar ve komşuluk ilişkilerine aykırı olduğunu vurgulayarak, derhal çekilmelerini talep etmişti. Aynı zamanda teröre karşı savaşın, IŞİD’i kovup yerine başka terör örgütleri yerleştirmekle olmayacağını da ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.