Suriye: Türkiye Hükümeti Çalıntı Petrol ve Tarihi Eser Karşılığında Teröristlere Destek Veriyor

  • 28 Kasım 2015
  • 978 kez görüntülendi.
Suriye: Türkiye Hükümeti Çalıntı Petrol ve Tarihi Eser Karşılığında Teröristlere Destek Veriyor

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Türkiye hükümetinin Suriye ve Irak’tan çalıntı petrol ve tarihi eserleri ucuza alma karşılığında terör örgütlere silah ve mühimmat desteğinde bulunduğunu belirtti.

Genel Komutanlık bugün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanında; Türkiye hükümetinin son süreç içinde muhtelif adlandırmalar altındaki silahlı terör örgütlere askeri ve lojistik desteğini pekiştirdiği, teçhizat, silah ve mühimmat teminini de arttırdığı konusunda kesin bilgilere sahip olduğunu vurguladı. Suriye ve halkına karşı vahşi terör eylemlerini sürdürmeleri için Türkiye hükümetinin teröristlere desteğinin arttığının görüldüğüne dikkat çekilen beyanda; bunun karşılığında sınırları ellerine geçirmelerini temin ettiği teröristlerin varlığını fırsat bilerek Suriye ve Irak’tan çalıntı petrol ve tarihi eserleri bedava fiyata aldığının altını çizdi.

Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı eldeki bilgilerin; çalıntı petrol tankerlerinin Suriye’de tekfirci teröristlerin bulundukları bölgelerden sınır kapılarından herhangi bir arama yada tetkike maruz kalmadan geçtiklerini belirttiğine vurgu yaptı.

Türkiye hükümetinin iddia ettiği ‘gıda konvoylarının’ asılsız yalanlardan ibaret olduğunun altı çizildiği beyanda bu konvoylarda teröristlere silah ve mühimmatın taşındığı ifade edildi. Aynı zamanda bu araçlarda yaralanan teröristlerin Türkiye’deki sağlık merkezlerine aktarıldığı belirtildi.

Türkiye otoritelerinin bunlara ilaveten Suriye ile sınırlarını kasıtlı bir şekilde kaos ve kontrolsüz bölgelere dönüştürdüğünün belirtildiği beyanda; bunun sonucunda da Suriye’de eğitim ve deneğim kazanmaları ardından teröristlerin Avrupa devletlerine gidip oralarda eylem düzenleme olanağı buldukları vurgulandı.

Beyanda Türkiye rejiminin dün Kel Dağından Lazkiye kırsalının kuzeyindeki askeri mevkilerimize havan toplarıyla saldırmasının Suriye ve halkına yönelik düşmanlığında tüm çizgileri aştığının altı çizildi.

Türkiye rejiminin Suriye ve halkına karşı söz konusu düşmancı davranışlarının tehlikesine karşı uyarıda bulunan Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı; uluslararası toplumdan Türkiye otoritelerinin bu düşmanlığına sınır koymasını, uluslar arası teröre aleni yada illegal desteğine son vermeye zorlanmasını talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.