Suriye: Türkiye ve Diğer Terör Destekçilerine Yönelik Katı Önlemler Alınmalıdır

  • 13 Nisan 2015
  • 943 kez görüntülendi.
Suriye: Türkiye ve Diğer Terör Destekçilerine Yönelik Katı Önlemler Alınmalıdır

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı ; Türkiye’deki rejimin desteklediği teröristlerin dün Halep Kentinin muhtelif sivil yerleşim semtlerine yoğun füze ve roket saldırılarında bulunmaları konusunda Birleşmiş Milletler genel sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına eş iki mektup gönderdi.

Bakanlık SANA’nın bir nüshasını aldığı söz konusu mektubunda ‘ılımlı muhalifler’ olarak adlandırılan ve Türkiye’deki rejim tarafından desteklenen radikal terör örgütlerin Halep Kentinin sivil yerleşim bölgelerinden Süleymaniye, Seyyit Ali ve el Halidiye Semtlerini füzelerle hedef almaları sonucunda aralarında 5 çocuk ve 9 kadının bulunduğu 19 vatandaşın şehit,yine aralarında 11 çocuk ve 17 kadının bulunduğu 90’dan fazla vatandaşın da yaralı düştüğüne dikkat çekti. Bakanlık mektubunda terör örgütlerin sivil yerleşim alanlarını kasti bir şekilde hedef almalarıyla masum sivillerin kurban gitmelerine ilaveten bu vatandaşlara ait birçok ev, işyeri ve aracın büyük maddi hasara uğradığını ifade etti.

Radikal terör çetelerin kimi devletlerin desteği ve koruması olmasaydı masum sivillere karşı bu vahşet dolu eylemlerini sürdürmelerinin mümkün olmadığına ışık tutan Bakanlık; kimi devletlerin teröristlere sağladıkları silah ve patlayıcılara vurgu yaptı.

Dünyanın 90’dan fazla devletinden gelen radikal terör örgütleri Suriye’de destekleyen devletlerin arasında Güvenlik Konseyinde daimi üyelerin de bulunduğuna dikkat çeken Bakanlık, bu devletlerin, ‘İslami Devlet’ adıyla bilinen IŞİD’in BM’de Kaide Örgütüne Yaptırımlar Komitesinin terör örgütleri listesine alınmasına karşı çıkmalarının başlı başına bir skandal olduğunun altını çizdi.

Bakanlık Suriye’nin teröre karşı savaşını sürdürme azim ve kararlılığını bir kez daha vurgularken; BM ve Güvenlik Konseyini Halep Kentinin maruz kaldığı katliamları kınamaya, terör örgütleri ve destekçilerine yönelik katı önlemlerin alınmasında görev ve sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.