Suriye: Türkiye ve Katar’dan dolayı endişelerimiz var

  • 06 Temmuz 2017
  • 1.072 kez görüntülendi.
Suriye: Türkiye ve Katar’dan dolayı endişelerimiz var

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar, ülkede kurulması planlanan gerilimi azaltma bölgelerinin özellikle Türkiye ve Katar tarafından dış müdahale amacıyla kullanılması konusunda endişeleri olduğunu söyledi.

İzvestiya gazetesine konuşan Haydar, Şam’ın Suriye’de kurulacak gerilimi azaltma bölgeleri hakkındaki çekincelerini anlattı.

‘BÖLGELER, TÜRKİYE VE KATAR’IN GİZLİ MÜDAHALE NOKTALARI OLABİLİR Mİ?’

Haydar, “Gerilimi azaltma bölgeleri kurulması konusunda genel bir çekincemiz yok. Ancak söz konusu bölgeler kurulduktan sonra yaşanacaklar bizi rahatsız ediyor. Özellikle de şu soru akıllara geliyor: Bu bölgeler, özellikle Türkiye ve Katar tarafından Suriye’nin iç işlerine gizli müdahale noktaları olabilir mi?” diye konuştu.

‘SİLAHLI ÖRGÜTLERİ DESTEKLEYEN ÜLKELER SORU İŞARETİ YARATIYOR’

Suriye’de yurtdışından finanse edilen ve hiçbir şekilde anlaşmaya yanaşmayan gruplar bulunduğunu kaydeden Haydar, “Suriye topraklarındaki silahlı örgütleri destekleyen bazı ülkelerin eylemleri, bizde soru işaretlerine neden oluyor. Bu, özellikle Astana’da imzalanan anlaşmaların garantörlerinden biri olan Türkiye’yi ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE, KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN’IN TUTUMU NEDENİYLE SÜREÇ AĞIR İLERLİYOR’

Öte yandan Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan’ın siyasi önceliklerine istinaden gerilimi azaltma bölgelerine çeşitli yerleşim birimlerini dahil etme girişimleri olduğunun da altını çizen Haydar, bu nedenle gerilimi azaltma bölgelerinin sınırlarını belirleme sürecinin ağır ilerlediğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.