Suriye Ülke Genelinde İsrail, ABD, Türkiye ve Siyonizm Destekli Teröristler Suriye Ordusu Tarafından Ağır Kayıplara Uğratıldı.

  • 19 Mart 2015
  • 718 kez görüntülendi.
Suriye Ülke Genelinde İsrail, ABD, Türkiye ve Siyonizm Destekli Teröristler Suriye Ordusu Tarafından Ağır Kayıplara Uğratıldı.

Vatan koruyucuları Suriye ordu birlikleri yurdun muhtelif bölgelerinde radikal ve vatan haini terör çetelerinee karşı bugün sürdürdüğü operasyonlarında aralarında yabancı ve çete elebaşlarının bulunduğu çok sayıda teröristi suç edatları ve araçlarıyla etkisizleştirdi.

Halep’te Terör Çetelerine Yönelik Başarılar Devam Ediyor

Askeri kaynak ordu birliklerinin Halep kırsalında Handerat Beldesini Türkiye’deki rejimin desteklediği teröristlerden temizleyip ahalisinin güvenliğini sağlaması ardından bugün civardaki Madafa Tepesi ve Halebi Mezrasının aralarında bulunduğu birçok mezrayı terör çetelerinden temizledi.

Söz konusu bölgeleri azılı terör çetelerinden temizleyip ahalinin can ve mal güvenliğini sağlayan ordu birlikleri operasyonda çok sayıda teröristi kullandıkları birçok araçla birlikte etkisizleştirdi.

Askeri kaynak bu bölgelerin teröristlerden temizlenmesinin, Halep kırsalının kuzeyi Kastello yolu üzerinden Türkiye rejiminin Halep Kentindeki terör çetelerine yardım ve destek hatlarının kesilmesi açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti.

Halep Kentinin Halidiye, Kerm el Cebel bölgelerinde yine terör çeteleri ile sıcak temasa giren ordu birlikleri birçok teröristi silahlarıyla birlikte etkisizleştirdi.

Dera Kırsalında İsrail ile Bağlantıları Olan Çeteler Ağır Kayıplara Uğratıldı

Saha kaynakları ordu birliklerinin Dera Kentinin 24 km kuzeydoğusuna düşen Batı Ğariye Köyünde düşman Siyonist İsrail ile bağlantıları olan teröristlerin iki karargahını muhtevalarıyla imha ettiklerini söyledi. Kaynaklar karargahlarda bulunan çok sayıda teröristin birçok araç ve cephaneyle birlikte imha edildiklerini sözlerine ekledi.

Ordu birlikleri dün Dera Beled Bölgesinde Posta Binasının güneyinde ağır makineli silahla donatılmış iki aracı 12 teröristle birlikte etkisizleştirmişti.  Dera kırsalının Kefar Nasic, Dera – Hrab el Şahm yolu, Sayda, Hurbat el Haccaciye, Tel Hamad, Etman, Nuayme, Dael ve Mzeyrib bölgelerinde de çok sayıda araç ve birçok havan topunu onlarca teröristle birlikte etkisizleştirmişti.

Dera kırsalının Semmakiyat Bölgesinde ise ordu birliklerimiz teröristlerin araçlarıyla toplandıkları bir karargahı imha etti. Operasyonda bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış çok sayıda terör aracı tahrip edildi.

Suriye’nin güneyinde İsrail ve Ürdün tarafından desteklenen terör çeteleri medya araçlarında ordu birliklerinin operasyonları sırasında aralarında azılı elebaşların bulunduğu onlarca teröristin öldüğünü itiraf ederken, bunların bir kısmının Ürdün’de devlet hastanelerinde tedavi gördükleri sırada öldüklerini itiraf etti.

Kunaytra Kırsalında Ağır Kayıpları Devam Ediyor

Kunaytra kırsalında ise ordu birlikleri Suudi Arabistan, Katar, Ürdün ve Türkiye’deki rejimin desteklediği Kaide Örgütünün Suriye Kolu Nusra Cephesine tabi muhtelif adlandırmalar altındaki terör oluşumlarının sayı ve araçlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam ediyor.

Ürdün’ün başkenti Amman’da mevcut olan ve Batılı istihbarat cihazları tarafından yönetilen operasyon odasının yanı sıra İsrailli subayların direktif ve yönlendirmeleriyle vahşet dolu terör eylemleri işleyen Nusra Cephesinin ‘Fecr el İslam Tümeni’, ‘Furkan Tümenleri’, ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’ ve daha başka adlandırmalar altındaki terör çetelerin kümelenme yerleri ve karargahlarını muhtevalarıyla hedef alan ordu birlikleri onlarca tekfirciyi etkisizleştirdi.

Kunaytra Kentinin 7 km batısına düşen Hmeydiye Köyünde teröristlere yönelik operasyonlarında ordu birlikleri çok sayıda teröristi silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz olarak ele geçirdi.

Homs Kırsalında Köye Saldırıları Çökertildi

Bu arada ordu birlikleri Homs kırsalında teröre desteklerine örtü teşkil etmek için ‘ılımlı muhalifler’ adı verdikleri terör çetelerinin Herş Kbaybet el Asi Köyünde masum sivil insanlara saldırılarını çökertti. Saha kaynakları çatışmada ordu birliklerinin terör çetelerine ait birçok aracı imha ederek, saldırganlardan birçoğunu ölü yaralı ele geçirdiklerini aktardı.

Homs kırsalının doğusu Cub el Cerrah Köyünün doğusunda ise ordu birlikleri teröristlerin kullandıkları zırhlı bir aracı içindeki teröristlerle birlikte imha etti.

Recm el Kasr Bölgesindeki operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri yine çok sayıda teröristi silah ve araçlarıyla etkisizleştirdi.

Ordu birlikleri Homs iline tabi Resten Kasabasının doğusunda Kin Dağında Nusra Cephesine tabi ‘Homs Kolordusu ve ‘Faruk Taburları’ adıyla bilinen tekfirci çeteleri sayı ve zırhlı araçlarıyla büyük kayıplara uğrattı.

Haseke Kenti Çevresinde Nitelikli Operasyonlar

Haseke’de ise askeri bir kaynak ordu birliklerinin Haseke kenti etrafında IŞİD çetelerine karşı ağır silahlarla nitelikli operasyonlar düzenlendiğini aktardı.

Ordu birliklerinin Haseke’nin 15 km güneyine düşen Meylebiye Bölgesinde IŞİD mevkilerini ağır toplarla hedef aldıklarını söyleyen kaynak; çok sayıda IŞİD’linin yanı sıra ağır makineli silahlarla donatılmış birçok aracın da imha edildiğini ifade etti.

IŞİD çeteleri Türkiye’deki rejimin desteği ve yönlendirmeleriyle Suriye petrolünü yağmalayıp kaçırmak için Haseke – Şeddadi yolunu kontrolleri altına almak için uzun süredir başarısız çabalarda bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.