Suriye-Ürdün Sınırları Boyunca Amerikan Askerli Konuşlandırıldı

  • 12 Mayıs 2015
  • 854 kez görüntülendi.
Suriye-Ürdün Sınırları Boyunca Amerikan Askerli Konuşlandırıldı

ABD bölgedeki piyon ve edatlarıyla birlikte Suriye halkına yönelik düşmanlığı kapsamında teröristlere desteğini sürdürürken, Ürdünlü güvenlik kaynakları Washington idaresinin Ürdün’de Suriye sınırları boyunca yüksek sayıda ABD askeri ve güvenlik uzmanları konuşlandırdığını aktardı.

ABD’li yetkililer geçen Perşembe günü; ‘Suriyeli ılımlı muhalifleri Ürdün’de eğitmeye başladıklarını, yakın bir süre içinde de Türkiye’de de yine benzer eğitimlerde bulunacaklarını’ ifade etmiş, bu ‘ılımlı muhalifleri IŞİD’e karşı savaşmaları için eğittiklerini’ iddia etmişlerdi. Oysa ki istihbarat raporlarının yanı sıra saha gelişmeleri IŞİD’in bizzat ABD tarafından yapılandırıldığı ve ABD çıkarlarına hizmette edat olarak kullanıldığını kanıtlıyor.

Adının açıklanmasını istemeyen Ürdünlü güvenlik kaynakları ABD’nin Suriye sınırları boyunca Amerikalı asker ve güvenlik uzmanlarını yoğun bir şekilde konuşlandırdığını aktardı. Kaynaklar açıklamalarında bunun ‘Ürdün sınırlarının korunmasındaki ikili ortak çalışmalara ilaveten, bölgede askeri güçlerin eğitilmesindeki çalışmalar kapsamında olduğunu’ iddia etti.

Ürdün geçen Mart ayında hükümet sözcüsü enformasyon işlerinden sorumlu devlet bakanı Muhammed Munini’nin diliyle ABD’nin ‘ılımlı muhalifler’ adını verdiği teröristleri eğitme planının bir parçası olduğunu ilan etmişti. Türkiye ve Ürdün’de yapılandırılan terör eğitim kampları Suudi Arabistan ve Katar’ın finansı, ABD istihbarat merkezi CIA’nın da denetimi altında faaliyet gösteriyor. Bu kamplarda eğitilen teröristler ise Türkiye ve Ürdün rejimleri tarafından Suriye’ye gönderiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.