Suriye: Vatandaşların can güvenliğinin korunması için gerilimi azaltma planını kabul ettik

  • 09 Mayıs 2017
  • 1.116 kez görüntülendi.
Suriye: Vatandaşların can güvenliğinin korunması için gerilimi azaltma planını kabul ettik

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, vatandaşların can güvenliğinin korunması için gerilimi azaltma planına bağlı kalacaklarını açıkladı.

Şam’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Rusya’nın önerisiyle hayata geçirilen ‘gerilimi azaltma planı’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İsyancı grupların sözlerini yerine getirmesi halinde kendilerinin plana bağlı kalacağının altını çizen Muallim, Suriye hükümetinin, güvenli bölgelerin BM tarafından gözetilmesi fikrine de karşı olduğunu açıkladı. Ne BM ne de diğer ‘uluslararası güçlerin’ güvenliği azaltılmış bölgede rolü olacağını söyleyen Muallim, Rusya’nın ise askeri gözlemci olarak görev yapacağını belirtti.

Muallim, BM’nin Suriye krizinin çözümü için Rusya’yla uzlaşıya varması gerektiği sonucuna vardığını kaydetti. Muallim, Cenevre görüşmelerinin ilerleme sağlamadığını ve muhalefetle yerel ‘uzlaşma anlaşmalarının’ Cenevre görüşmelerine bir alternatif olduğunu da ifade etti.

Bu arada Muallim, Ürdün güçlerinin Şam’la koordine olmadan Suriye geçmeleri halinde bunu bir saldırganlık olarak değerlendireceklerini belirtti, Suriye’nin Ürdün’le karşı karşıya gelmek üzere olmadığını da ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.