Suriye ve İran Bir Dizi Anlaşma İmzaladı

  • 20 Mayıs 2015
  • 765 kez görüntülendi.
Suriye ve İran Bir Dizi Anlaşma İmzaladı

Suriye ve İran iki gün süren görüşmelerin ardından bugün yatırım, sağlık, petrol, elektrik enerjisi ve sanayi alanlarında işbirliği be ortak çalışmaları ön gören bir dizi anlaşmaya imza attı.

İki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması konusunda ise Zoubi; karşılıklı olarak gümrük vergisini sıfıra düşürme kararı aldıklarını belirtti.

Anlaşmalara İran tarafından İran başkanı birinci yardımcısının baş müsteşarı ve Suriye İran ekonomik ilişkileri kalkındırma komitesi başkanı Rüstem Kasimi imza atarken Suriye tarafından ise Başbakan Vail el Halaki’nin huzurunda ilgili bakanlar imza attı.

Bakanlar Kurulu genel Sekreteri Teysir el Zoubi anlaşmaların imzalanması ardından basına yaptığı açıklamada; İran ile koordinasyon çerçevesinde imzalanan bu anlaşmaların Suriye’nin ihtiyaç duyduğu ekipman ve ürünlerin öncelik sırasına göre temin edilmesini amaçladığını söyledi.

Zoubi anlaşmaların hayata geçirilmesi için belirli zaman cetvellerinin belirlendiğine dikkat çekerken, bu yöndeki çalışmaları denetleyecek ve karşılaşılacak engellerin kaldırılmasından sorumlu olacak ortak bir komitenin teşkil edildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.