Suriye’de bazı bölgeler teröristlerden temizlendi

  • 01 Haziran 2016
  • 858 kez görüntülendi.
Suriye’de bazı bölgeler teröristlerden temizlendi

Suriye ordusu Şam’da Doğu Guta bölgesinin ana karayolu ile Vadi el-Deheb bölgesini IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtardı.

Lübnan el-Meyadin kanalına göre, Suriye ordusu, ayrıca Halep’in doğusunda teröristlerin tek bağlantı yolu olarak bilinen Kastilo karayolunun da kontrolünü ele geçirdiler.

Bu arada Suriye savaş uçakları da Halep’te teröristlerin mevzilerini bombaladılar.

El-Alem kanalı da, Suriye’nin güneyinde yer alan Süveyda bölgesinde tekfirci teröristler ile Suriye ordusu arasında yaşanan çatışmalarda çok sayıda teröristin öldüğünü bildirdi.

Bu arada Suriye ordusunun ilerlemesinden dolayı intikam almaya çalışan teröristlerin İdlib’de halka yönelik füze ve roketli saldırıda bulunduğu bildirildi.

Teröristlerin İdlib’de düzenledikleri saldırılarda en az 4 sivilin öldüğü ve çok sayıda sivilin de yaralandığı bildiriliyor.

(Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Rusya’nın Suriye’de Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesinden ayrılmaları için silahlı örgütlere verdiği sürenin bu hafta sona ereceğini belirtti.

Rus Komsomolskaya Pravda Gazetesine açıklamasında Lavrov; Rusya’nın bu süreden sonra Nusra Cephesi ile bağlantılarını sürdüren silahlı grupları hedef alacağını vurgularken, bu bağlamda ABD’yi işbirliğe davet etti.

Lavrov Suriyeliler arasında Cenevre’de yapılan diyalog görüşmelerinin beklenen turunun şu ana dek başlamaması ve bu konuda kaybedilen zamanın sorumlusunun ‘Riyad muhalefeti’ olduğunu belirtti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.