Suriye’de Fua ve Keferya kasabalarından 500 kişi çıktı

  • 19 Aralık 2016
  • 1.149 kez görüntülendi.
Suriye’de Fua ve Keferya kasabalarından 500 kişi çıktı

Suriye’nin kuzey batısında yer alan İdlib’e bağlı Fua ve Keferya kasabalarından yüzlerce sivil bu bölgeden çıktı.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Fua ve Keferya kasabasından 503 kişi otobüslerle kasabalardan ayrılarak Halep’e doğru hareket ettiler.

Dün Pazar günü Fua ve Keferya’daki sivilleri çıkarmak için Suriye Kızığl Ay Kurmu tarafından gönderilen beş otobüs Ahrar’uş Şam ve en-Nusra terör örgütlerinin saldırısı sonucu ateşe verilmiş ve aktarma işlemi gerçekleşememişti.

Tüm Dünya basını gözü önünde gerçekleşen bu insanlık dışı saldırı Türkiye’de malum bir takım medya tarafından Halep’te Şii savaşçıların saldırısı sonucu yakılan otobüsler olarak Türk kamu oyuna telkin edilmeye çalışılmış ancak söz konusu terör örgütleri sevdalısı kesimin yalanı pek fazla sürmemiş ve gerçek ortaya çıkmıştı.

Suriye ordusu, Halep’teki silahlı örgüt üyeleri ve ailelerinin, Fua ve Keferya’da teröristlerin ablukası altındaki sivillerin serbest bırakılması durumunda bölgeden ayrılmasına izin verileceğini bildirmişti.

Halep’ten 1200 silahlı kişinin çıkması karşılığında Fua ve Keferya’dan da 1200 kişinin çıkması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.