Suriye’de IŞİD’e ait cephane deposu havaya uçtu

  • 09 Eylül 2015
  • 780 kez görüntülendi.
Suriye’de IŞİD’e ait cephane deposu havaya uçtu

Haseke Kentinin yaklaşık 30 km doğusuna düşen Hovl Nahisyesinde IŞİD terör örgütüne ait bir silah ve mühimmat deposunda büyük bir patlama meydana geldi.

Hovl Nahiyesinde yerel kaynaklar SANA ‘ya yaptıkları açıklamada; gece saatlerinde beldenin büyük bir patlamayla sarsıldığını belirtirken; patlamada IŞİD Örgütünden onlarca teröristin ölü yaralı düştüğünü aktardı. Kaynaklar patlamanın IŞİD Örgütünün terör karargahı ve cephane deposuna dönüştürdüğü bir çocuk kreşinde meydanda geldiğini bildirdi.

Patlamadan sonra IŞİD’e ait araçların bölgeden çok sayıda ölü yaralıyı sahra hastanelerine kaldırdıklarını belirten yerel kaynaklar; patlama sonucunda civardaki özel mülklerde büyük maddi hasarların oluştuğunu sözlerine eklediler.
Girdiği bölgelerde sivil vatandaşları canlı kalkan olarak kullanan IŞİD çeteleri; özel ve kamu mülkleri gasp edip terör karargahları ve cephaneliklerine dönüştürmesinin yanı sıra yabancı tekfircilerine ikamet yerleri olarak veriyor.

Bilineceği üzere Hovl Beldesi; 2003 yılında ABD’nin Irak’a saldırısı ardından Irak’ta bulunan Filistinli mültecilerin sığındıkları en ünlü kamplardan birine ev sahipliği yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.