Suriye’de Koalisyon Savaş Uçakları Sivillere Saldırdı

  • 14 Mayıs 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
Suriye’de Koalisyon Savaş Uçakları Sivillere Saldırdı

Amerika’nın liderliğindeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Suriye’nin Rakka ve Deyrizor bölgesine düzenlediği saldırılarda en az 12 kişi öldü ve onlarca sivil de yaralandı.

Rusya el’Yevm sitesine göre, sözkonusu savaş uçaklarının dün Rakka’nın yerleşim yerlerini hedef aldıkları bir aileden 7 kişinin öldüğü anlaşılıyor.

Ayrıca savaş uçaklarının Deyrizor bölgesine düzenlediği saldırıda ise en az 5 kişi öldü.

Bu arada uluslararası koalisyon güçlerinin Hama’nın etrafında yer alan el’latamine kasabasını bombaladıkları bildiriliyor.

Amerika’nın daha önce de sözde teröristlerle mücadele bahanesiyle hava saldırılarında yine çok sayıda sivil hayatını kaybetmiş ve yaralanmış, bu saldırılar Suriye yönetimi ve insan hakları savunucusu kuruluşların tepkisine heden olmuştu.

Bu arada Suriye buhranıyla ilgili olarak Cenevre müzakerelerinin yaklaşmasıyla İdlib’de silahlı gruplar arasında çatışmaların şiddetlendiği  bildiriliyor. Bu çatışmaların en’Nusra cephesine bağlı güçlerin  sözde Özgür Suriye ordusunun bazı mevzilerini ele geçirmesi ve onların bir komutanını tutuklamasının ardından şiddet kazandığı bildiriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.