Suriye’de Muhammed Cihat el Lahham yeniden meclis başkanı olarak seçildi

  • 07 Haziran 2015
  • 1.183 kez görüntülendi.
Suriye’de Muhammed Cihat el Lahham yeniden meclis başkanı olarak seçildi

Suriye Halk Meclisi 1. yasama döneminin 10. olağan devresinin ilk oturumunu düzenleyerek iç tüzüğü ve kanuni düzenlemeler kapsamında meclis ofis seçimlerini gerçekleştirdi.

Mecliste yapılan başkanlık seçimlerinde Muhammed Cihat el Lahham yeniden meclis başkanı olarak seçildi. 217 milletvekilinin katıldığı oylamada Lahham 203 oy alırken 11 oy boş, 3 oy da geçersiz sayıldı.

Meclis başkanlığına seçilmesi ardından konuşma yapan Lahham; önümüzdeki süreç içinde meclis çalışmalarını Suriye halkı ve ordusunun teröre karşı savaştaki özverileri düzeyine kalkındırma gereğinin altını çizdi. Meclisin kriz esnasında tam anlamıyla ulusal bir kurum olduğunu kanıtladığına işaret eden Lahham; Suriye’nin ulusal egemenliği ve bağımsızlığının yanı sıra Suriye halkının onurunu savunmada meclisin verdiği şehitlere ek olarak uluslar arası platformlardaki parlamenter çalışmalara dikkat çekti.

Meclis Başkanı Lahham Suriye halkının sesini duyurma ve çıkarlarını savunmada meclis çatısı altında çabaları yoğunlaştırmanın önemine vurgu yaparken; ulusal egemenlik ve onurla birlikte Suriye halkının çıkar ve geleceğini savunan kahraman ordu birliklerimize gerekli desteğin sağlanması gereğinin altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.