Suriye’de Saldırıları Çökertilen Tekfirciler Ağır Kayıplara Uğratıldı

  • 20 Haziran 2016
  • 881 kez görüntülendi.
Suriye’de Saldırıları Çökertilen Tekfirciler Ağır Kayıplara Uğratıldı

Dış güçlerin patronajlığında sivil vatandaşlara ve askeri mevkilere saldıran çokuluslu tekfirci ve hain teröristlere başarıyla karşı koyan Suriye ordu birlikleri, bugün de bu çeteleri sayı ve cephaneleriyle ciddi kayıplara uğrattı.

RAKKA:

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde Rakka kırsalının batısı Esriya – Tabaka yolu üzerine düşen Enbac ve Zekkiye Kavşağı bölgelerinde IŞİD’in saldırılarına başarıyla karşı koyduklarını belirtti.

Kaynak yaşanan şiddetli çatışmalarda aralarında yabancı ve bariz saha komutanlarının bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü, bir kısmı ağır silahlarla donatılmış çok sayıda aracın da imha edildiklerini aktardı.

DERA:

Öte yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera Beled’te askeri noktalara saldırmaya çalışan Nusra Cephesine tabi terör gruplarıyla şiddetli çatışmalara girdiklerini ifade etti. Kaynak; çatışmalarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarının da imha edildiğine dikkat çekti.

Dera Beled’in Arbain Semtinde de ordu birliklerinin İsrail’den destek alan teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerine yönelik nitelikli operasyonlarında tekfircilere ait bir komuta karargahı ve bir havan rampasını tamamen yok ettiklerini aktaran kaynak; aralarında Hasan Ahmet el Ahmet adlı terör elebaşının bulunduğu birçok teröristi öldürdüklerini söyledi.

Kaynak buna eş zamanlı olarak Dera Kentinin güneyi ve Busra Meydanının güneydoğusuna ilaveten Nazihin Kampında teröristlerin top rampalarını imha eden ordu birliklerinin; tekfircileri yine sayı ve teçhizatlarıyla birlikte ağır kayıplara uğrattıklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.