Suriye’de Sona Yaklaşılıyor; Teröristlerle, Suriye Ordusu Arasındaki Çatışmalar Şiddetlendi

  • 12 Nisan 2015
  • 745 kez görüntülendi.
Suriye’de Sona Yaklaşılıyor; Teröristlerle, Suriye Ordusu Arasındaki Çatışmalar Şiddetlendi

Suriye’de kaynaklar, ülkenin batısında teröristler ile Suriye ordusu arasında çatışmaların şiddetlendiğini bildirdiler.

El’Meyadin kanalı Suriye ordusuna dayanarak verdiği haberde, Suriye ordusunun Suriye’nin batısında yer alan Lazkiye bölgesinde bulunan Cebel Zahiye’de ilerlemesini sürdürürken, teröristlerin bölgedeki merkezlerini ele geçirdiği ve çatışmalarda onlarca teröristin öldürüldüğü anlaşılıyor.

Bu arada Halep polisine bağlı bir kaynak da verdiği habere göre, teröristlerin Halep’in eski yerleşik yerine attıkları füze saldırısında 9 sivil hayatını kaybederken 47 kişi de yaralandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen sözkonusu kaynak, sözkonusu füze saldırısının bölgede yerleşim yerlerinin ve halkın malının hasar görmesine neden olduğunu bildirdi. Bu arada eski Halep bölgesinde Suriye ordusu ile teröristler arasında çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Alman haber ajansı da, teröristlere yakın kaynaklara dayanarak verdiği haberde, en’Nusra terör örgütünün, nisan başlarında ele geçirdikleri Suriye-Ürdün ortak sınırından geri çekildiğini bildirdi.

Bu arada Suriye’deki Yermük Filistin mülteci kampından alınan haberlere göre, sözkonusu kampta IŞİD teröristleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar sürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.