Suriye’de Tekfirci ve Hain Terör Çetelerinin Elebaşları ve Cephaneleriyle Ağır Kayıpları Sürüyor…

  • 23 Şubat 2015
  • 711 kez görüntülendi.
Suriye’de Tekfirci ve Hain Terör Çetelerinin Elebaşları ve Cephaneleriyle Ağır Kayıpları Sürüyor…

Yurdun muhtelif bölgelerinde bölge devletlerinin komuta ve koordinasyonlarıyla Suriye ve halkına karşı insanlık dışı vahşetlerde bulunan teröristlere yönelik operasyonlarını bugün sürdüren Suriye ordu birlikleri bu çeteleri saha komutanları, araçları ve cephaneleriyle birlikte ağır kayıplara uğratmaya devam etti.

Halep Kırsalında Teröristlerin Yuva ve Kümelenme Yerleri Hedef Alındı

Ordu birlikleri Halep kırsalı Biyanon, Kefar Hamra, Hraytan, Anedan, Başkova’nın Doğusu, el Mellah çiftlikleri ve Rityan çevresinde teröristlerin hücre ve kümelenme yerlerini içlerinde bulunan teröristler, silah ve mühimmatla birlikte etkisizleştirdi.

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Halep kırsalının kuzeyinde sözde Somalili ‘Ebu Kutada’ kod adlı terör elebaşını grubunda bulunan tüm teröristlerle birlikte etkisizleştirdiklerini belirtti.

Terör çeteleri sosyal medya araçlarında ‘Ebu Bekir el Sıddık Taburu’ olarak adlandırılan terör çetelerinde sözde siper ve savunma sorumlusu Tunus uyruklu ‘Ebu el Ka’ka’ kod adlı çete başının öldürüldüğünü itiraf etti.

Ordu birliklerinin Halep kırsalındaki Serbest Bölge, el Bab, Meskene ve el Zerba bölgelerinde teröristlerin karargah ve toplanma yerlerini hedef aldıklarını belirten kaynak; operasyonlarda yüksek sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü ifade etti.

Tekfirci teröristler sosyal medya araçlarında Başkova Köyü civarındaki operasyonlarda ‘Ahrar el Şam’ çetelerine tabi İktiham (Baskın) Grubu’nun sözde askeri komutanı ‘Ebu Hasan el Usba’nın beraberinde bulunan 7 teröristle birlikte öldüklerini itiraf etti.

Dera ve Kırsalında Çok Sayıda Terörist Öldürüldü

Askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera kırsalı Semlin ve Naime beldelerinde Siyonist İsrail destekli terör çetelerin yuva ve toplanma mevkilerini hedef alırken çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp silah ve mühimmatlarını da imha ettiklerini ifade etti.

Bu arada ordu birlikleri Dera Mahatta Semtinde bir terör grubunun Elektrik Şirketine saldırma girişimlerini çökertmesiyle silah ve mühimmatlarıyla birlikte çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Kunaytra Kırsalında Teröristlere Ait Araçlar, Cephane ve Silahlar İmha Edildi

Askeri kaynak, ordu birliklerinin Kunaytra kırsalı Hamidiye Köyünde Nusra Cephesinden bazı teröristleri öldürdüklerini belirtti.

Ordu birliklerinin Kunaytra’da Ana Meydan çevresine ilaveten Kunaytra kırsalının Um Batına Beldesinde terör örgütlere karşı nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini aktaran kaynak; cephane depoları ve araçlarını muhtevalarıyla imha ettiklerini ekledi.

Lazkiye Kırsalında Aralarında Nusra Cepheli Bir Elebaşının Bulunduğu Çok Sayıda Terörist Öldürüldü

Askeri kaynak, ordu birliklerinin Lazkiye kuzey kırsalının Salma, Kensabba, Zahiye Dağı ve Abu el Riş Mezraasında Nusra Cephesinden çok sayıda teröristi öldürdüklerini; bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış iki araç ve bir zırhlı aracı da imha ettiklerin söyledi.

Kaynak; operasyonlarda Nusra Cephesinde saha komutanı Bilal el Sufi adlı terörist ve 3 korumasının aralarında bulunduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğünü aktardı.

Homs ve Kırsalında Teröristlere Karşı Operasyonlar Devam Ediyor

Bu arada askeri kaynak; ordu birliklerinin ulusal savunma güçleri ile işbirliği içinde Homs Kentinin Vaer Semtinde Nusra Cephesi ve Faruk Taburu çeteleri ile çatışmaya girdiklerini söyledi. Kaynak çatışma sonucunda çok sayıda teröristin öldürülüp cephane ve mühimmatlarının da imha edildiğini sözlerine ekledi.

Ordu birlikleri Homs kırsalının kuzeyi Aşağı Resten, Cebel el Ken, Zara Köyünün çevresi ve Saen bölgelerinde teröristlere ait yuva ve kümelenme yerlerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.

Öte yandan ordu birlikleri Homs kırsalının doğusu Cedrin Bölgesi, Mseide ve el Mezbel köyleri arasına ilaveten Cezl ve Şair petrol platformu civarında teröristlerin toplanma yerlerini hedef alarak onlarca teröristi öldürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.