Suriye’de Teröre Karşı Operasyonlar Başarılı Bir Şekilde Sürüyor…

  • 16 Şubat 2015
  • 879 kez görüntülendi.
Suriye’de Teröre Karşı Operasyonlar Başarılı Bir Şekilde Sürüyor…

Suriye Ordu birlikleri halkın bağlığından ve meşruluğundan aldığı güçle ülkenin dört bir tarafında silahlı terör gruplarına karşı başarılı operasyonlarını kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Türkiye’den Sızan Çok Sayıda Yabancı Uyruklu Terörist ve Elebaşları Öldürüldü

Lazkiye’nin kuzey kırsalında silahlı terör gruplarına ağır darbeler indiren ordu birlikleri, buralarda teröristlere ait büyük miktarda roket, patlayıcı ve silahın yanı sıra Şeyh Zahir Köyünde bir roket deposunu ve çok sayıda terör yuvasını imha ettiler.

Askeri kaynak ordu birliklerinin Lazkiye kırsalının Droşan ve Sükkeriye bölgelerinde teröristlerin kümelenme yerlerini hedef aldıklarını belirtti. Kaynak operasyonda bomba düzenekleri ve ‘cehennem topu’ denilen mutfak tüplerinden yapılan bombaların imal edildiği bir atölyenin imha edildiğini söyledi.

Ağır makineli silahlarla donatılmış birçok aracın da imha edildiğini söyleyen kaynak; aynı zamanda aralarında Suriyeli olmayan çok sayıda teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Kaynak öldürülen teröristler arasında Nusra Cephesi çete elebaşlarından Filsitinli Ömer Niysani, Ürdünlü Enes el Deravişe, Ürdünlü Muin el Savvali ve Faslı el Habib Derviş’in kimliklerinin tespit edildiğini söyledi.

Dera ve Kırsalında Teröristlerin Toplanma Yerleri ve Mevkileri Hedef Alındı

Askeri kaynak ordu birliklerinin Dera’da Mahatta Bölgesine ilaveten Beled Bölgesinin Becabice ve Eski Gümrük mıntıkalarında teröristlerin yuva ve kümelenme yerlerini hedef aldıklarını aktardı.

Kaynak operasyonlarda teröristlerin kullandıkları ‘cehennem topu’ ve birkaç aracın muhtevalarıyla birlikte imha edildiğini ifade etti.

Ordu birlikleri Dera kırsalı Hrak Beldesinde askeri bir noktaya saldırmaya çalışan teröristlere karşı koydu. Yaşanan çatışmada bir kısmı İsrail yapımı olmak üzere silah ve mühimmat imha edilerek çok sayıda terörist ölü ve yaralı düşürüldü.

Bu arada ordu birlikleri Dera kırsalının Şeyh Miskin, Naime, Lucat, Tel Mutavvak, Ceydur Horan ve Zimrin bölgelerinde teröristlerin yuva ve mevkilerini hedef aldı.

Saha kaynakları operasyonlarda teröristlere ait araçlar, silah ve mühimmatların imha edildiğini; aralarında yabancıların bulunduğu çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürüldüğünü sözlerine ekledi.

Hama Kırsalında Teröristlere Ait Araçları Muhtevalarıyla Etkisizleştirildi

Ordu birlikleri Hama kırsalı Kefar Zeytta, Latamni, Serha ve Rehacan bölgelerinde tekfirci ve hain teröristlerin kümelenme yerlerini hedef aldı. Operasyonlarda teröristlere ait 3 araç taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte etkisiz hale getirdi.

İdlib Kırsalında Çok Sayıda Terörist Ölü ve Yaralı Düşürüldü

Askeri kaynak; ordu birliklerinin İdlib kırsalı Ebu Zuhur civarı, Temania, Han Şeyhun, Tel Aas ve Hifye bölgelerinde onlarca teröristi öldürüldüklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.