Suriye’de Teröristler Arasındaki Kanlı Çatışmalar Devam Ediyor

  • 11 Şubat 2017
  • 931 kez görüntülendi.
Suriye’de Teröristler Arasındaki Kanlı Çatışmalar Devam Ediyor

Bölgeden ulaşan habere göre, Cunul’ül Aksa terör örgütü Ecnad-ı Şam, El-Meghavir ve Süreyya El-Gurba gibi diğer terörist gruplarla girdiği çatışmaların ardından Hama’nın kuzey kırsalında bulunan Kefr-i Zeyta bölgesinde ve civar köylerde kontrolü ele geçirdi ve bu terörist grupların mühimmat depolarına ve silahlarına el koydu. Terörist gruplar arasındaki bu çatışmalarda Cunud’ül Aksa, rakip terörist gruptan yaklaşık 100 kişiyi esir aldı.

Cunud’ül Aksa, Kefrita ve Han Şeyhun kasabalarında mevzilerini güçlendirmeye başladı ve rakibi olan terörist grupların en önemli merkezleri olan Hama kırsalındaki Helfaya ve El-Tamene bölgelerini kuşattı. Terörist gruplara bağlı kaynakların ifadesine göre, Nusra Cephesine bağlı Heyet-i Tahrir-i Şam, Cunud’ül Aksa tarafından saldırıya uğrayan gruplara Nusra Cephesine biat etmeleri halinde onları destekleme önerisinde bulundu.

Bu kaynakların ifadesine göre, Nusra Cephesi son günlerde Cunud’ül Aksa’yı ortadan kaldırma kararı aldı ve bu konu Cunud’ül Aksa’yı bölgedeki mevzilerini kuvvetlendirmeye ve caydırıcı önlemler almaya mecbur bıraktı.

Nusra Cephesi ocak ayının sonlarında İdlib kırsalında Ehrar-ı Şam ile girdiği çatışmaların ardından Cunud’ül Aksa ile ilişkilerinin sonlandığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.