Suriye’de teröristlere ait çok sayıda roket ve füze bulundu

  • 07 Ocak 2019
  • 1.480 kez görüntülendi.
Suriye’de teröristlere ait çok sayıda roket ve füze bulundu

Suriye ordu birliklerinin dün Homs ilinin kuzey kırsalında teröristlerin yok edilmeden önce sakladıkları büyük miktarda silahlar ele geçirdi.

Terörden kurtarılan ve temizlenen bölgelerde teröristlerin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bomba düzenekleri ve mayınları etkisiz hale getirip vatandaşların güvenliğini sağlama amaçlı arama tarama operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerinden bir kaynak; Homs ilinin kuzeyi Teldo ve Telbise beldelerinde ele geçirilen silahların arasında termal roketlerin de bulunduğuna dikkat çekti.

Kaynak top ve daha başka muhtelif tür ağır silahların arasında farklı hacimlerde bomba düzenekleri, keskin nişancı silahları ve oldukça büyük miktarda mühimmat ele geçirildiğini kaydetti.

Güvenlik birimleri önceki gün de Teldeheb beldesinde teröristlerin belde civarındaki tarım arazilerine gömdükleri farklı tür silahlar ve mühimmat ele geçirmişlerdi.

Terörden kurtarılan bölgelerde halkın etkin işbirliği ile sürdürülen arama tarama operasyonları sırasında başta ırkçı İsrail ve ABD’nin kiralık ve radikal teröristlere temin ettikleri desteğe ışık tutan farklı tür büyük miktarda silahlar ve ekipmanlar sürekli olarak ele geçiriliyor.

Bu arada  Suriye ordu birliklerinin İdlib’te silahsız bölge anlaşmasını ihlal etmeye devam ederek civardaki sivil yerleşim alanları ve askeri noktalara saldırılarını sürdüren kiralık teröristlere bir kez daha karşı koyarak saldırılarını çökertti.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamalarında Hama kırsalı Mharde kentinin kuzeyinde bulunan ordu birliklerimizin Zekkat beldesinden hareket edip civarda bulunan güvenli sivil yerleşim alanları ve onları koruyan askeri noktalara saldırmaya çalışan “İzze Taburları” adlı terör örgütünden bir gruba karşı koyduklarını belirtti.

Kaynak saldırgan teröristlerin bir çoğunun ölü yaralı düşürülüp havzalarında bulunan silah ve araçların etkisiz hale getirilmesi ardından sağ kalanların geri kaçtıklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.