Suriye’de Teröristlere Karşı Operasyonlar Hızla Sürüyor

  • 25 Nisan 2015
  • 785 kez görüntülendi.
Suriye’de Teröristlere Karşı Operasyonlar Hızla Sürüyor

Suriye’de yurdun muhtelif bölgelerinde çokuluslu radikal ve vatan haini terör örgütlere karşı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri bugün de onları sayı ve ekipmanlarıyla ağır kayıplara uğrattı.

Sivillerin Yaşamlarını Korumak için Kasaba Etrafında Yeniden Konuşlanma Operasyonu Gerçekleştirildi

Askeri bir kaynak bugün; ordu birliklerinin dün sabah saatlerinden itibaren İdlib iline tabi Cisr el Şuğur Kasabasında Türkiye’deki rejimin desteği ve yönlendirmeleriyle Türkiye topraklarından büyük sayılarla akın edip kasaba ve ahalisine saldıran teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiklerini belirtti.

Kaynak kasaba semtleri ve caddelerinde yaşanan şiddetli çatışmalarda teröristlerin oldukça büyük kayıplara uğratıldıklarını aktardı.

Sivillerin kurban gitmesini önlemek ve kasaba ahalisinin güvenlik ve selametlerine özen çerçevesinde ordu birliklerinin Cisr el Şuğur Kasabası etrafında başarılı bir yeniden konuşlanma operasyonu gerçekleştirdiklerini aktaran kaynak; mevkilerini pekiştirmekle birlikte teröristlerin toplanma yerleri ve destek hatlarını yoğun ateşe tuttuklarını vurguladı.

Türkiye’deki Rejimin İdlib Kırsalında Desteklediği Teröristlerin Ağır Kayıpları Sürüyor

Hava güçlerimiz İdlib iline tabi Cisr el Şuğur kırsalının Beşlamun, Ayn el Baride ve Ayn el Soda bölgelerinde Türkiye’deki rejimin komutası altında vahşet ve terör estiren çetelerin mevkileri, toplanma merkezleri ve destek hatlarını yoğun ateşe tuttu.

Saha kaynakları operasyonlarda oldukça yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü aktarırken, aralarında saha komutanları ve çok sayıda yabancının bulunduğunu ifade etti.

İdlib kırsalının Kınniye – Canudiye ekseninde Türkiye sınırlarından giren teröristlerin bir araç konvoyunu muhtevalarıyla imha eden hava güçlerimiz; konvoyda bulunan çok sayıda aracı taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte etkisizleştirdi.

Dera Kırsalında Nusra Cephesinden Çok Sayıda Teröristi Öldürdü

Dera kırsalında ise ordu birlikleri Tel el Maal’ın kuzeyinde İsrail ve Ürdün’ün her türlü desteği sağlayıp komuta ettiği Nusra Cephesinden çok sayıda teröristi araç ve silahlarıyla birlikte etkisizleştirdi.

Ordu birlikleri teröristlerin Tel el Mişmiş’e sızma girişimlerini çökertirken, saldırganların birçoğunu ekipmanlarıyla birlikte etkisizleştirdi.

Halep ve Kırsalında Terör Karargahları Muhtevalarıyla İmha Edildi

Bu arada askeri kaynak ordu birliklerinin Halep Kentinin bazı semtlerinde bulunan ve Türkiye’deki rejim tarafından komuta edilen teröristlerin bazı mevkilerini muhtevalarıyla imha etti.

Kaynak ordu birliklerinin Halep kırsalında ise termik santralin civarı ve Başkatin Köyünde kümelenme yerleri ve karargahlarını imha ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.