Suriye’de Türkiye hükümeti karşıtı yürüyüş

  • 30 Mayıs 2022
  • 244 kez görüntülendi.
Suriye’de Türkiye hükümeti karşıtı yürüyüş

Halep halkı Türkiye’nin Suriye topraklarındaki askeri varlığını protesto etti ve Suriye Ordusunu ülkenin tüm bölgelerini teröristlerin işgalinden kurtarması yönünde desteklediğini açıkladı.

Halep şehrinin Sadullah el-Cabiri meydanında Suriye halkı Türkiye ve ona bağlı milislerin Suriye topraklarındaki askeri varlığını protesto etti.

Suriyeli protestocular Türkiyeli silahlı güçlerin biran evvel Suriye topraklarını terk etmesi, uluslararası kanunlara uyması ve Suriye milletinin özgür iradesini kabullenmesi yönünde çağrıda bulundu.

Öte yandan buna benzer bir protesto da Halep’in etrafında bulunan “Tel Rıf’at”ta düzenlendi. Suriye halkı söz konusu protesto da Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve ülkenin tüm topraklarına hakimiyetini vurgulayarak Suriye Ordusunu tüm Suriye topraklarını teröristlerin işgalinden kurtarması yönünde desteklediler.

Bundan önce Türkiyeli haber kaynakları bu ülkenin Suriye’nin kuzeyi ve kuzey batısında askeri varlığını güçlendirmesi doğrultusunda silahlı güçlerini sevk ettiğini bildirmişti.

Suriye Dışişleri Bakanı 25 Mayıs’ta yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin Suriye topraklarında sözde “güvenli bölge” oluşturma çabalarını işgalci ve sömürgeci olarak nitelendirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.