Suriye’de ‘yatıştırma sisteminin’ icra ediliyor

  • 30 Nisan 2016
  • 890 kez görüntülendi.
Suriye’de ‘yatıştırma sisteminin’ icra ediliyor

Özellikle Halep ve çevresinde yoğunlaşan çatışmaların Suriye’deki ateşkesi tehdit eder hale gelmesi üzerine, ABD ve Rusya’nın görüşerek tarafları silahları susturmak üzere birlikte çalışma kararı aldığı belirtildi.

Rus haber ajansları RIA ve Tass’ın haberlerine göre, Cuma geceyarısından itibaren yürürlüğe girecek olan yeni çatışmasızlık ortamı, Halep’i de kapsayacak.

Suriye hükümetinden yapılan açıklamada “Silahların susturulması, 30 Nisan günü yerel saatle 01.00’dan itibaren başlayacak” dendi.

RIA haber ajansı, ABD ile Rusya’nın çatışmasızlık sürecinin garantörü olacağını, Lazkiye ve Şam’ın da anlaşmaya dahil edildiğini belirtti.

Öte yandan Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Suriye’de çatışmaları durdurma anlaşmasını pekiştirmekle birlikte bir kısım terör örgütlerin sivillere saldırılarına bahane vermeme amacıyla ‘yatıştırma sisteminin’ bu gece yarısından sonra hayata geçirildiğini ilan etti.

Suriye ordusu Genel Komutanlığı dün yayınladığı ve SANA’nın bir nüshasını aldığı beyanda; üstüne anlaşılan çatışmaları durdurma anlaşmasını pekiştirmekle birlikte terör örgütlerin sivil bölgelere saldırılarına bahane vermemek amacıyla 30 Nisan sabahı saat 01:00’dan itibaren yatıştırma durumunun hayata geçirileceğini ilan etti. Beyanda bu durumun Şam ve kırsalının Doğu Ğuta Bölgesinde 24 saat,Lazkiye kırsalının kuzeyinde de 72 saat süreceğini açıkladı.

Suriye’de Şubat ayında sağlanan ateşkeste Rusya ve ABD dışişleri bakanları Sergey Lavrov ile John Kerry arasında yürütülen görüşmeler önemli rol oynamıştı.

Hastanede, aralarında doktor ve hastaların da bulunduğu 35 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Gözlemevi, Halep’in Suriye ordusunun elindeki bölgelerindeyse 71 kişinin yine son bir haftada hayatını kaybettiğini söylüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.