Suriye’deki teröristlerin Irak’taki IŞİD teröristlerine yardım yolu kesildi

  • 20 Mart 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
Suriye’deki teröristlerin Irak’taki IŞİD teröristlerine yardım yolu kesildi

Irak Bedr ordusu genel sekreteri Hadi el’Ameri, Irak’ta bulunan IŞİD teröristlerine Suriye’deki teröristler kanalıyla yardım yollarının kesildiğini söyledi.

Lübnan el’Meyadin TV kanalına göre, Hadi El’Ameri, Irak ve Suriye sınırlarının tamamen teröristlerin kontrolünden çıkarıldığını ve teröristlere kapandığını belirterek, artık iki ülke sınırlarından teröristlerin girip çıkmasının imkansız hale geldiğini söyledi.

Hadi El’Ameri, IŞİD terör örgütüne karşı zaferin çok yakın olduğunu belirtirken Irak ordusunun  Musul’un batısında IŞİD’a bağlı teröristlerin bulunduğu bir  üsse düzenlediği hava saldırısında  içlerinde terör örgütünün 6  elebaşı dahil çok sayıda teröristin öldüğünü açıkladı.

Irak askeri enformasyon dairesi ise yayınladığı bildiride, öldürülen elebaşların Rusya, Fransa, Türkiye, Fas ve İngiliz uyruklu teröristler olduğunu bildirdi.

Alınan bir diğer habere göre, Irak başbakanı Haydar el’İbadi, Amerika’ya gitmeden önce yaptığı açıklamada, bölge ülkeleri arasında ihtilafların terör örgütü IŞİD’in ortaya çıkmasındaki sebeplerden biri olduğunu belirterek bu terör örgütüne karşı ortak tutum sergilenmesinin zaruri olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.