Suriye’deki Teröristlerin Kimyasal Silah Kullandığı Birkez Belgelendi

  • 20 Aralık 2016
  • 1.116 kez görüntülendi.
Suriye’deki Teröristlerin Kimyasal Silah Kullandığı Birkez Belgelendi

Amerika, İngiltere, Avustralya, Slovak ve Slovenya uzmanlarından oluşan OPCW denetçi heyeti Şam’da faaliyetlerini sürdürmektedir. Kimyasal Silahların Yasaklanması Konvansiyonunu Denetleme Örgütü’nün Başkanı Ahmet Üzümcü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Suriye’deki terör örgütlerinin çok sayıda kimyasal silah kullandıklarını, son zamanlarda bu sayının 20 defadan fazla olduğunu söyledi. IŞİD terör örgütünü araştıran Amerika Araştırma Merkezi -IHS ise tekfirci IŞİD terör örgütünün 2014 yılından beri Irak ve Suriye’de 71 kez kimyasal silah kullandığını açıkladı.

Uluslararası hukukçular, Suriye’de silahlı saldırılar yapan terör örgütlerinin bütün insani değerleri hiçe saydıklarını ve işledikleri cinayetlerinde hiçbir sınır tanımadıklarını vurgulamaktadır. Söz konusu tekfirci teröristler, destekçisi ülkeler ve özellikle Arabistan’a sulta kurmuş olan Suudi hanedan rejiminin çok boyutlu desteğine sahip olup kimyasal silahlar dahil her türlü silah ve mühimmat ile donatılmaktadır.

Suriye’de yeni kurulan “‘El-Hey’etu-l İslamiyye Es-Suriyye” çatısı altına ittifak kuran El-Kaide uzantısı selefi Vahhabi tekfirci terör örgütleri olan  “Şam Fethi Cephesi, Şam Cephesi, Ceyş-ul İslam, Ahrar uş-Şam, Feylak’uş Şam, Ecnadu Şam ve Nureddin Zengi” gibi örgütlerin sözde İslam âlimlerinin ve şeri fetva şurasının fetvalarına göre, kafirler ile savaşta yani Vahabiliği kabul etmeyen Müslümanlarla savaşta “sivil-asker, kadın ve çocuk ile erkek” ayrımı yapılmaz ve hepsinin katli vaciptir.

Tekfirci terör örgütlerini destekleyen ve besleyen Batılı güçlerle bölgedeki gerici ve dikta Arap rejimleri, teröristlerin kullandıkları kimyasal silahları Suriye hükümetine mal etmeye çalışıyor ve karalama kampanyası sürdürüyor.

Buna karşın Suriye hükümeti BM Güvenlik Konseyi’nin 27 Eylül 2013 tarihinde ve 2118 sayılı kararıyla bu ülkeyi kimyasal silahlardan arındırdı. Suriye hükümeti, kimyasal maddelerini, kimyasal silahları yasaklayan denetleme örgütüne teslim etti. Buna karşılık NATO hala kimyasal silahlarını geliştirip korumaktadır. Batılı güçler ile bölgesel işbirlikçisi rejimler, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığını iddia ederek Beşar Esad hükümetine ve Suriye ordusuna karşı komplolarını sürdürmektedirler.

IŞİD ve Şam Fetih ordusu, Ceyşul İslam gibi Suudi rejimiyle Katar uzantısı tekfirci terör örgütlerinin kimyasal silahlar kullanmalarındaki amaç, sivil halkı dehşete düşürüp, onların Irak ve Suriye merkezi hükümetlerini desteklemekten kaçınmalarını sağlamaktır.

Irak ve Suriye hükümetleri; orduları ve halk direniş güçleri ile son zamanlarda tekfirci terör örgütlerini imha harekâtını başarılı bir şekilde sürdürmektedir. Bütün güç dengeleri Suriye ve Irak halkı lehine gelişmektedir. Bu nedenle terörü destekleyen küresel emperyalist güçlerle gerici Arap rejimleri, Irak ve Suriye ordusunu karalamaya çalışmaktadırlar. Tekfirci terör örgütlerini yeniden yapılandırıp, Suriye ordusunu geri püskürtmek, yeniden güç dengesini terör örgütleri lehine çevirmek, terör örgütlerini kesin imhadan kurtarmak için Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı yalanını türetip yaymaktadırlar.

Tekfirci teröristler Suriye’nin komşusu ülkelerden kimyasal maddeler ithal edip, batılı ve Arap uzmanların yardımıyla onları kullanmış bulunuyor. Fakat teröristlerin bol miktarda kimyasal silahlar kullanmaları sonucu, dünya toplumu daha hassas hale gelmiştir. Bu nedenle Suriye ordusunun kimyasal silah kullandığı yalanıyla kamuoyunu aldatıp saptırmaya çalışıyorlar. Rusya ile birçok uluslararası kuruluş, terör örgütlerinin kimyasal ve biyolojik silahlar geliştirip kullanma tehlikesinin bulunduğunu ilan ettikleri halde, Batılı güçler bu raporları göz ardı etmektedir.  Çünkü Batılı ülkelerin tekfirci terör örgütlerine hangi kimyasal silahları temin ettiklerini ve teröristlerin hangi kimyasal silahlara sahip olduklarını biliyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.