Suriye’den BM’nin raporuna tepki

  • 03 Mart 2018
  • 1.111 kez görüntülendi.
Suriye’den BM’nin raporuna tepki

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, BM’nin Suriye ile ilgili aylık raporunu tarafgir olarak nitelerken, Raporda teröristlerin cinayetlerinin gözardı edildiğini belirtti.

SANA’nın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eyman Sosan yaptığı açıklamada, BM’nin Suriye’de insani durum ile ilgili aylık raporlarını tamamen tarafgir ve siyasi olarak niteledi, bu raporlarda, teröristler ve sözde IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun Suriye halkına karşı cinayetlerinin gözardı edildiğini kaydetti.

Batı basını ve siyasi çevrelerinin Suriye’ye karşı yoğun saldırılarının amacının Suriye ordusunun Doğu Guta’daki ilerlemeleri karşısında teröristlere destek vermek olduğunu söyleyen Sosan, bu komplonun yolun sonuna geldiğini ve Doğu Guta’da teröristlerin yakında yenileceğini ifade etti.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Suriye yönetiminin Doğu Guta’da teröristlerin canlı kalkan olarak kullandığı sivilleri kurtarmaya çalıştığı ifade ederek, 20 Şubat tarihinde Türkiye sınırları üzerinden İdlib’e zehirli kimyasal madde olan klor yüklü 3 kamyonun geçtiği yönünde kesin bilgiler bulunduğunun söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.