Suriye’den BM’nin tutumuna ağır eleÅŸtiri

  • 03 Mart 2018
  • 1.169 kez görüntülendi.
Suriye’den BM’nin tutumuna ağır eleÅŸtiri

Birleşmiş Milletler Cenevre Merkezinde Suriye’nin Daimi Temsilcisi Hüsamettin Ala; İngiltere’nin talebi üzerine dün BM İnsan Hakları Kurulunda düzenlenen oturumdan önce yaptığı açıklamada bu oturumun Suriye’de yaşananların gerçeği konusunda hiçbir katkı sağlamayacağını belirtti.

BM İnsan Hakları Konseyinde dün akşam saatlerinde Doğu Ğuta’daki durumlara ilişkin olağanüstü bir toplantının düzenlenmesine ilişkin yapılan oylama oturumunda konuşan Ala; bu gibi oturumların başkent Şam ve kırsalında on milyondan fazla masum sivil vatandaşı her gün füze yağmuruna tutan radikal teröristlere teşvik ve destek niteliğinde olduğunun altını çizdi.

Ala, bazı devletlerin Doğu Ğuta’da Nusra Cephesi ve daha başka radikal teröristlerin bulundukları bölgelerde masum sivil insanları rehine alıp canlı kalkan olarak kullanmalarının yanı sıra Şam ve kırsalını her gün füze yağmuruna tutmalarını görmezden gelmeye ısrar ettiklerini belirtti. Bunun radikal teröre siyasi örtü, teşvik ve destek niteliğinde olduğunun altını çizen Ala; bu teröristlerin Doğu Ğuta’dan çıkmak isteyen aileleri engellediklerini, bunun için temin edilen insani koridoru de bombaladıklarını ifade etti. Ala söz konusu teröristlerin aynı zamanda Doğu Ğuta’da sivil halka gönderilen insani yardımları da gasp ettiklerine dikkat çekti.

Suriye’nin Cenevre’deki BM Daimi Temsilcisi Ala bu gibi oturumların Suriye’de güvenlik istikrarın saÄŸlanması, akıtılan kanlara son verilmesi ve siyasi çözümün saÄŸlanması yönünde harcanan çabaları sabote edip Suriye halkına yanlış mesaj verdiÄŸini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.