Suriye’den İran’a yeniden inşa sürecine katılım çağrısı

  • 16 Ocak 2019
  • 1.426 kez görüntülendi.
Suriye’den İran’a yeniden inşa sürecine katılım çağrısı

Suriye Başbakanı İmad Hamis, Şam yönetimi İranlı firmaların Suriye’nin yeniden inşa sürecinde tüm alanlara ortaklık etmesini olumlu karşıladığını açıkladı.

Suriye Başbakanı İmad Hamis Salı günü İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika komisyonu Başkanı Hişmetullah Felahatpişe ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran’ın Suriye’nin yeniden inşa sürecine katılması iki ülke arasındaki ticari ilişkileri de iki milletin beklediği düzeyde arttıracağını kaydetti.

Hamis ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadelede Suriye’ye destek vermesinden ötürü şükranlarını sundu. Hamis, Suriye yönetimi İran ile işbirliğini iki milletin çıkarları çerçevesinde istediğini ifade etti.

Görüşmede İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika komisyonu Başkanı Felahatpişe de İran İslam Cumhuriyeti Suriye ile iktisadi işbirliğini geliştirmeye ve imzalanan anlaşmaları uygulamaya devam edeceğini ve yeni anlaşmaları da imzalayacaklarını kaydetti.

Ekonomi alanı İran ve Suriye’nin önemli işbirliği alanlarından biri olduğunu belirten Felahatpişe, İran’ın Suriye’nin yeniden inşa sürecine katılması konusunda gerekli müzakerelerin yapıldığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.