Suriye’den Katar’a teröristlere destek eleştirisi

  • 29 Kasım 2016
  • 1.001 kez görüntülendi.
Suriye’den Katar’a teröristlere destek eleştirisi

Suriye dışişleri bakanlığı Katar’ın teröristlere yardımını, Duha’nın Suriye’de teröristlerle açık işbirliğinin delili olduğunu bildirdi.

İRNA ajansının bildirdiğine göre,  Suriye dışişleri bakanı, dün Katar’ın teröristlere yönelik  desteğini sert dille eleştirirken, Katar yönetiminin bu şekilde, Irak ve Suriye’de ağır yenilgiler alan teröristlere moral vermek istediğini bildirdi.

Suriye dışişleri bakanlığı, teröristlerin hamilerini desteklerini ve tutumlarını eleştirirken bugün destek verdikleri teröristlerin bir gün hamilerini de hedef alacaklarını  zira terörizmin nihayetinde onlara döneceğini bildirdi.

Katar dışişleri  bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani, yaptığı açıklamada, Amerika’da seçilen başkan Trump’ın teröristlere yönelik silah desteğini kesmesi halinde bile Katar’ın  Suriye ve Irak’taki  gruplara silah göndermeye devam edeceğini bildirmişti.

Katar Suriye’de teröristlerin önemli  hamilerinden sayılırken, bu zamana kadar Amerikan istihbarat örgütünün  gözetiminde sözde ılımlı  gruplara  silah verirken aynı zamanda askeri eğitim de vermektedir. Ayrıca Arabistan, Türkiye ve batılı ülkeler de sözde  ılımlı gruplara gerçekte ise teröristlere  her türlü desteği vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.