Suriye’den teröristlerin destekçilerine tepki

  • 15 Aralık 2016
  • 1.089 kez görüntülendi.
Suriye’den teröristlerin destekçilerine tepki

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı; Suriye ve halkına yönelik uluslar arası bir terör savaşı yürüten Fransa, İngiltere, ABD ve bölgedeki edatları Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar rejimlerinin Halep’te terör çetelerini Suriye halkı ve ordusunun ağır hezimetlerinden kurtarmak için her gayreti gösterdiklerini belirtti.

Suriye dışişleri bakanlığı; söz konusu devletlerdeki rejimlerin Halep’te arta kalan teröristleri kurtarmak için yalan dolanlardan ibaret bir propaganda hamlesi başlattıklarını, Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyinde Suriye’ye yönelik asılsız ithamlarla dolu zalim bir uğraş içinde olduklarına dikkat çekti.

BM’de bir kısım yetkililerin Suriye’ye ilişkin raporlarında bulundukları iddiaların Halep halkını ve insan haklarını savunmakla hiçbir ilgisi olmadığının altını çizen bakanlık, bunların temel amacının orada bulunan teröristleri korumakla birlikte Batılı devletlerin teröre desteklerine ek olarak BM’yi kendi siyasetlerinin arenası haline getirmelerini örtbas etme hedefi taşıdığını vurguladı. Bakanlık söz konu devletlerin bu amaçlar uğruna gerçekleri çarpıttıklarını, dünya kamuoyu ve BM’de üye diğer devletleri kandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Batılı ve Avrupalı devletlerde savaş tüccarlarının cezalandırılmaları gereğine dikkat çeken Bakanlık; bu rejim ve savaş tüccarlarının Suriye’de kadın yaşlı çocuk demeden masum sivilleri vahşice katleden teröristlere temin ettikleri silah ve daha başka muhtelif tür desteğe vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.