Suriye’den Zafer Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

  • 30 Mart 2017
  • 1.377 kez görüntülendi.
Suriye’den Zafer Haberleri Gelmeye Devam Ediyor

Askeri kaynaklar ordunun, bölgede bulunan 4 yeni konutu da teröristlerin işgalinden kurtardığı belirtilirken teröristlerin Cuber Mahallesi’nde ordunun ilerleyişini engellemek için kimyasal gazlardan istifade ettikleri ancak başarılı olamadıkları ifade edildi.

Ordunun günün ilk ışıkları ile birlikte Başkent Şam’ın doğusunda bulunan Cuber-el Kabun hattındaki El Nusra terör örgütüne ait cephanelik ve mevzilerini top atışına tuttuğu ve hava saldırıları ile hedef aldığı bildirildi.

Ayrıca Nusra terör örgütünden Suriye ordusunun Şam’ın batısında bulunan askeri üssüne sızmaya çalışan bir teröristin yakalandığı duyuruldu.

Suriye’nin kuzeyinde devam eden operasyonlarda ise ordunun Halep kırsalının doğusunda bulunan 5 bölgeyi tekfirci teröristlerin işgalinden kurtardığı bildirildi. “Ceb Mazi el Zakiye”, “Tel Mehdum” ve Rakka-Halep karayolunu birbirine bağlayan “el Kesume ve el Şerif” bölgesinin teröristler ile yaşanan şiddetli çatışmalar sonrasında ordunun kontrolüne geçtiği belirtildi. Terör örgütü IŞİD’in birçok bomba düzenekli araçtan istifade ettiği ancak ordunun başarılı bir şekilde söz konusu araçları imha ettiği ifade edildi.

Aynı zamanda ordu iki gün önce “Resm el Hamis” bölgesinin doğu ve batı kırsalını IŞİD terör örgütünden temizlemişti.

Deyrizor kentinde doğusunda ise el Mekaber, el Meamel ve bölgedeki elektrik şirketi etrafında ordu ile teröristler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtilirken Suriye savaş uçaklarının el Serde dağı ve güneyde yer alan havaalanındaki IŞİD’e ait mevzileri hedef aldığı bildirildi.

Hama kentinin kuzeyinde bulunan Kamhana tren yolunun ordu tarafından ele geçirildiği bildirilirken Ahrar el Şam terör örgütünün Kamhana bölgesine gerçekleştirdiği saldırının ordu tarafından geri püskürtüldüğü ve birçok teröristin ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.