Suriye’nin Batı’nın kuklası olmasına izin vermeyeceğiz

  • 03 Aralık 2014
  • 1.006 kez görüntülendi.
Suriye’nin Batı’nın kuklası olmasına izin vermeyeceğiz

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, iktidar arzusu taşımadığını; ancak Suriye’nin Batı’nın bir kuklası haline gelmesine izin vermeyeceğini söyledi

 Fransa’da yayımlanan bir dergiye demeç veren Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed ülkesine yaşanan krize dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, “Bir kaptan, kriz sırasında kendi hayatını düşünmez, sadece gemiyi krizden nasıl kurtaracağını düşünür; çünkü gemi batarsa içindekilerin tamamı yok olur. Biz de ülkemizi kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.

Kendisi açısından meselenin bir iktidar sorunu olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Esed, “Şunu vurgulamak isterim ki ne krizden önce, ne kriz devam ederken ne de bittikten sonra iktidarda ve cumhurbaşkanlığı koltuğunda kalma hevesi içerisinde olmadım ve olmayacağım. Şunu söylemeliyim ki bir Suriye vatandaşı olarak bu ülkenin Batı’nın bir kuklası olmasını asla kabul etmeyeceğim. Bu, bizim için en önemli hedef ve ilkedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, tamamının yarın yayımlanacağının belirtildiği röportajında IŞİD’le mücadele için kurulduğu öne sürülen uluslar arası koalisyona da değindi ve ABD müttefiklerinin Suriye’deki saldırılarının öncesi ile sonrasında terörle mücadele durumu açısından herhangi bir fark bulunmadığını söyledi ve Türkiye’nin de IŞİD’e hala destek vermekte olduğunu öne sürdü.

Teröre karşı havadan yapılan saldırıların etkili olamayacağını; ancak coğrafyayı bilen askeri güçlerin karadan yapacağı operasyonlarla etkili sonuçlar alınabileceğini belirten Suriye Cumhurbaşkanı, “Eğer ABD ve müttefiklerinin saldırıları ciddi ve etkili olsaydı, bunun sahada somut yansımaları ve Suriye ordusuna yardımı olurdu. Suriye ordusu karada IŞİD’le savaşmaya devam ediyor ve şu ana kadar herhangi bir değişiklik hissedilmedi” diye konuştu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed, Fransa ile ilişkiler konusundaki bir soruya da “Fransa hükümeti eğer iki ülkenin ortak çıkarları yönünde adımlar atarsa Paris’le işbirliğine açığız” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.