Suriye’nin BM Temsilcisi Beşşar Caferi, Washington ve Tel Aviv’i eleştirdi

  • 21 Kasım 2019
  • 902 kez görüntülendi.
Suriye’nin BM Temsilcisi Beşşar Caferi, Washington ve Tel Aviv’i eleştirdi

Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Beşşar Caferi Washington ve Tel Aviv’i nükleer silahtan arınmış Batı Asya’ya inanmadıklarını vurguladı.

SANA Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi New York’ta “Ortadoğu’da nükleer silah ve diğer kitle imha silahlardan arınmış bölgenin oluşturulması” başlığı ile düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada Amerika ve Siyonist rejimin nükleer silahların yayılmasını engelleme iddialarının gerçekten uzak, sırf boş laflar olduğunu söyledi.
Caferi ayrıca Suriye’nin Batı Asya’yı nükleer silahtan temizleyecek kapsamlı bir anlaşmaya varmaya çalıştığını vurgulayarak, böylece bölge ve dünya halkları için barış ve güvenliğin sağlanacağını belirtti.
Suriye’nin Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi sözlerinin sonunda hali hazırda bölgede sadece siyonsit rejimin NPT’ye katılmadığını ve UAEA denetiminde olmadığını ve söz konusu konferansta da hazır bulunmadığını belirterek, Amerika’nın da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak NPT’den ayrıldığını ifade etti.
New York’ta “Ortadoğu’da nükleer silah ve diğer kitle imha silahlardan arınmış bölgenin oluşturulması” konferansı 18 Kasım çalışmalarına başlarken 22 kasıma kadar devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.