Suriye’nin BM Temsilcisi: General Süleymani suikasti, tüm bölgeyi etkileyecektir

  • 04 Ocak 2020
  • 1.131 kez görüntülendi.
Suriye’nin BM Temsilcisi: General Süleymani suikasti, tüm bölgeyi etkileyecektir

Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi, General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis’in Amerika tarafından şehit edilmesinin açıkça bir terör eylemi olduğunu ve bunun tüm Batı Asya bölgesini etkileyeceğini vurguladı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Cuma günü BM binasında muhabirlere demeç veren Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi, Amerika’lıların cinayetkar girişimlerinin devamında bölgede gerilimi tırmandırmak istediğini kaydederek, Amerika’nın terör eylemlerinin sadece Suriye değil, tüm bölgeyi etkileyeceğini belirtti.

Beşar Caferi açıklamasının devamında Amerika’lı bazı yetkililerin bölgede Siyonist İsrail’in siyasetlerine karşı olan şahısları hedef aldığını belirtti.

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi başkan vekili Ebu Mehdi Mühendis Cuma günü sabah saatlerinde mütecaviz terörist Amerika’lı güçlerin hava saldırısında Bağdat Havaalanı yakınlarında hedef alınarak şehit edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.