Suriye’nin güneyinde ırkçı İsrail ve ABD silahları bulundu

  • 30 Aralık 2019
  • 1.254 kez görüntülendi.
Suriye’nin güneyinde ırkçı İsrail ve ABD silahları bulundu

Suriyeli yetkililer, dün ülkenin güney bölgesinde teröristlerin arkalarında bıraktıkları aralarında bazılarının Amerikan ve ırkçı İsrail menşeli büyük miktarda silah ve cephane yanı sıra uyuşturucu maddelerde bulunduğunu bildirdiler.

Yetkili birimlerden bir kaynak SANA muhabirine açıklamasında, Suriye Arap Ordusunda Terörle Mücadele Birliği’nin dakik güvenlik operasyonları sonucunda aralarında ABD ve ırkçı  İsrail menşelinin de olduğu büyük miktarlarda orta ve ağır silah ve cephanenin güney bölgesinde yer altında saklanan depolarda bulunduğunu söyledi.

Kaynak, ele geçirilen silahlar arasında sayısı yaklaşık 300 bine yaklaşan, otomatik silah ve tetikçi silahların cephanesi olan 14,5 ve 12,7 mm’lik cephane, 12,7 ve 23 mm’lik otomatik silah mermisi, mini duşka, duşka, tank mermileri, 60 80 ve 12 mm’lik havanlar yanı sıra büyük miktarda patlayıcı maddelerin bulunduğuna işaret etti.

Kaynak, ele geçirilen silahlar arasında ayrıca ısı ve anti zırh füzeler yanı sıra “FAGUT” füzeleri, iletişim cihazları, gece google dürbünlerinin bulunduğuna dikkat çekerek, ele geçirilenlerde dikkat çekenin yaklaşık 100 kg uyuşturucu maddenin bulunması olduğunu ifade etti.

Kaynak, silahların ve uyuşturucu maddenin  terörist grupların depolarında bulunmasının, terörü destekleyen ülkelerden aldıkları desteğin açık göstergesi olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.