Suriye’nin Handarat Bölgesinde Türk Ve Batı Subayları Cirit Atıyor

  • 25 Temmuz 2016
  • 852 kez görüntülendi.
Suriye’nin Handarat Bölgesinde Türk Ve Batı Subayları Cirit Atıyor

Halep’te yaşanan gelişmeler, bu gün basının daha fazla dikkatini çekiyor ve Suriye Ordusu, Hizbullah ve Kudüs Kuvvetleri Handerat ve Kastello eksenlerinde teröristlere ağır kayıplar yaşatmaya devam ediyor.

Suriyeli kuvvetler ve direniş Kastello ‘nun stratejik caddelerinde hâkimiyeti sağlayarak teröristlerin Halep şehri ile bağlantılarını kestiler. Kastello yolu, Türkiye’nin Halep’in doğusundaki tek yardım kanalı da kesilsin diye, iki hafta önce kapatıldı.

Henderat’ın Kuzeyi Suriye Ordusunun Kontrolünde

Teröristlerin beş yıl süren varlığıyla birlikte onların Handerat’ta askeri karargâhlarını güçlendirmeleri, bu bölgede ilerleyişin çok ağır ve yavaş olmasına neden oldu. Ama buna rağmen Suriye Ordusu’nun bu bölgedeki zaferi çok önemli ve çarpıcıdır. Henderat Karargâhlarının kuzey bölgesi Suriye kuvvetlerinin kontrolüne geçti ve teröristlerin bu bölgeyi yeniden işgal etmek için, gelişmiş silahlarla gerçekleştirdikleri geniş çaplı saldırılar başarısızlıkla sonuçlandı.

Nureddin Zenki, Nusra Cephesi, Sultan Murat, İstigam Kema Emarat, Ensar El-Şeriyye, Cunud’ul Aksa, El-Munteser Billah, Ehrar-i Cephe’yi Şamiyye, Sugur El-Cibal ve Felig-i Şam gibi Türkiye ve Batı-Arap Koalisyonunun desteği altında bulunan terörist gruplar, bu eksende Hizbullah ve Suriye Ordusu ile çatışma halindedir.

Türkiye ve Batı’nın Subaylarının Henderat’taki Varlığı

Edinilen bilgilere göre; her ne kadar bu terörist gruplar geçen hafta 12 yaşındaki bir çocuğun başını keserek vahşiliklerini gösterseler de yine de ılımlı muhalifler ve iyi terörist gruplar olarak aynı şekilde Washington’un desteği altındadırlar. Bu terörist gruplar TOW füzesavar gibi gelişmiş silahları Amerika’dan temin etmektedir ve istihbarat kuvvetleri ve bazı batı ülkelerinin askeri subayları tarafından Türkiye’de eğitim görmüşlerdir.

Bazı haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; Batı ülkelerinin üst düzey subayları ve Türkiye hükumetinin istihbarat kuvvetleri de bu karargâhta bulunuyor ve teröristleri yönlendiriyor.

Henderat’ı temizleme operasyonlarının üzerinden yaklaşık 100 gün geçti ve bu süre zarfında şimdiye kadar 700 terörist öldürüldü ve yüzlerce terörist de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.