Suriye’nin ilaç ihtiyacının bir bölümünü İran karşılıyor

  • 22 Ağustos 2017
  • 1.090 kez görüntülendi.
Suriye’nin ilaç ihtiyacının bir bölümünü İran karşılıyor

Suriye ilaç firmaları derneği başkanı, Suriye’nin gerek duyduğu ilaçların bir kesiminin İran tarafından karşılanması yönünde Şam ile İranlı firmalar arasında yakın işbirliğinin mevcut olduğunu bildirerek, İran ilaç şirketlerinin şu anda Suriye’nin ilaç gereksiniminin %6’lık bölümünü temin ettiğini söyledi.

Suriye ilaç firmaları derneği başkanı Mahmud Hasan el-Vatan gazetesine yaptığı açıklamada, Şam’da ilk İran-Suriye ilaç konferansının düzenlenmesiyle İran ve Suriyeli ilaç firmaları arasındaki işbirliğinin daha da artacağını söyledi.

Bu konferansın 30’u aşkın ilaç firmasının katılımıyla Ekim ayında düzenleneceğini belirten Mahmud Hasan, daha önce Suriye’nin ilaç sektöründe önemli bir yerinin bulunduğunu ve tüm ülkelere ilaç ihraç ettiğini ama şu anda yıllardır devam eden savaş neticesinde bir takım önemli ilaçları artık temin edemediğini ve bunu da İranlı firmalarla işbirliğini artırmak suretiyle temin etmek istediğini söyledi.

Suriye ilaç firmaları derneği başkanı, Suriye ilaç firmalarından bir heyetin İran’ı ziyaret ettiklerini ve bu ziyaret sırasında İran’ın ilaç sanayi dalında büyük ilerleme kaydettiğini müşahede ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.