Suriye’ye Yönelik Terör Savaşının Hedefi Lübnan ve Filistin’de Direnişi Destekleyen Devletin Yıkılmasıdır.

  • 29 Mart 2015
  • 1.088 kez görüntülendi.
Suriye’ye Yönelik Terör Savaşının Hedefi Lübnan ve Filistin’de Direnişi Destekleyen Devletin Yıkılmasıdır.

Lübnan eski Dışişleri Bakanı Adnan Mansur, Suriye’ye yönelik dört yıldan bu yana sürdürülen terör savaşının birinci derecedeki hedefinin Lübnan ve Filistin’deki direnişi savunan, himaye eden ve üstlenen devleti yıkmak, Arap ülkeleri ve Türkiye’den sınırları aşan yüz binlerce teröristi göndermek kanalıyla Irak ve ulusal ordusunun yıkmak olduğunu belirtti.

Mansur, el Menar kanalının kendisiyle düzenlediği görüşmede, Körfez ülkelerinin ortak Arap çalışması, ortak Arap savunması ve Arap kardeşlik ilişkilerini unutarak dünyanın dört bir yanından getirilen teröristleri Suriye devletini yıkmak için gönderdiklerini desteklediklerini ve finanse ettiklerini söyledi.

Mansur, Amerikan – İsrail projesinin şimdilerde Arap ülkelerinin bütün Arap güvenliğine artçı depremleri ve felaketlere yol açabilecek “Yemen’e saldırıları” yüzünden rahat olduğuna işaret etti.

Yemen’de olanların Arapların Filistin’i kurtarmak istemediklerinin delili olduğunu söyleyen Mansur, İsrail’in bunu bildiğini, İsrail’i destekleyenin de direniş ekseni ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasını istemediğine Arap – İsrail çatışması sayfasının da kapanmasını istediğini söyledi.

Mansur, Suriye, Irak ve Lübnan’da teröre harcanan Körfezin milyarlarca dolarlarla ve finanse edilmesinden Filistin davasının ne kazandığı sorusunu dile getirerek şimdi de Yemen ve halkına bir Arap savaşının başlatıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.