Suud Hanedanı Çöküşün Eşiğinde

  • 08 Eylül 2018
  • 1.566 kez görüntülendi.
Suud Hanedanı Çöküşün Eşiğinde

Suudi Arabistan eski içişleri bakanı Ahmet Bin Abdulaziz, ezber bozan bir açıklama yaparak Arabistan içindeki perişan durum ve Suud rejiminin bölgede maceracı girişimlerinin , Suud hanedanını çöküşün eşiğine getirdiğini ifade etti.

İrna’nın bildirdiğine göre Suudi Arabistan eski içişleri bakanı Ahmet Bin Abdulaziz, Suud rejimi Veliaht prensinin yurt içi ve dışında yürütülen tüm yanlış siyasetlerin sorumlusu olduğunu kaydederek Suudi prens Muhammed Bin Salman’ın darbeyi aratmayan bir girişimle ülkede iktidarı kendi tekelinde topladığını vurguladı.

Ahmet Bin Abdulaziz açıklamasının devamında Bin Salman’ın işbaşına gelme şekli ve Suudi hanedan üyelerine yönelik tavırları ve yurt dışındaki yayılmacı girişimleri, Suud rejiminin çöküşünün en önemli etkenleri sayılabileceğini belirtti.

Öte yandan Al-i Suud muhaliflerinden olan Kanada mukimli Ömer Bin Abdulaziz El-Zehrani yaptığı Twitter paylaşımında yakında Arabistan’da yaklaşık 4 bin sosyal paylaşım siteleri kullanıcısının yakalanacağı konusunda uyarıda bulunarak, tutuklanacak olan kişilerin listesinin içişleri bakanlığında olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.