Suud Rejimi, Bayram Gününde de Yemen Halkını Bombaladı

  • 18 Temmuz 2015
  • 706 kez görüntülendi.
Suud Rejimi, Bayram Gününde de Yemen Halkını Bombaladı

Suudi rejimi savaş uçakları Yemen’e yönelik saldırılarına bayram gününde de devam ettiler.
Alınan haberlere göre, başkent Sana ve bir çok bölge saldırıya maruz kalırken Sana’da el’Deylemi hava üssü Suudi rejimi savaş uçaklarının hedefine uğradı.
Bu arada Yemen’in Saede eyaletinin kuzeyi de, saldırılara maruz kalırken, saldırılarda çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı yerleşim yerlerinin önemli hasar gördüğü anlaşılıyor.
Öte yandan Yemen halk komite güçleri ve ordusunun da, Suudi saldırganlarına karşı misillemede bulunmak amacıyla Yemen’de Suudi yanlısı el’Kaide teröristleriyle ağır çatışmalara girdikleri çatışmaların Aden bölgesinde halen devam ettiği çok sayıda teröristin öldüğü bildirildi.
Yemen’in müstefi başbakanı Halid Behah, Aden havalimanının birkaç gün süren çatışmalar ardından Husi güçlerinin kontrolünden çıktığı ve tamamen Arabistan destekli grupların eline geçtiğini iddia etti.
Öte yandan Ensarullah ve Yemen ordusu ise sözkonusu iddiayı yalanladılar.
Bu arada Arabistan’a bağlı saldırganlara karşı mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini belirten Ensarullah lideri, işgalciyi eninde sonunda Yemen’e saldırısına pişman edeceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.