Suud Rejimi Taiz’i Bombaladı

  • 21 Kasım 2016
  • 994 kez görüntülendi.
Suud Rejimi Taiz’i Bombaladı

Suud rejimine ait savaş uçaklarının dün gece Taiz kentine bağlı “Salu” bölgesinde üç köprüyü hedef aldıkları bildirilirken aynı zamanda Yemen’in merkezi sayılan Mairib kırsalındaki Sevah’ı bombaladığı belirtildi.

Suud rejiminin Taiz kentindeki el Zabuyi mahallesinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında çok sayıda Yemenlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı belirtilirken Yemen ordusu ve Enserullah güçlerinin balistik füzeler ile Necran kırsalında bulunan Suud rejimine ait mevzileri hedef aldığı kaydedildi.

Ayrıca Yemen ordusunun Hacca eyaletine bağlı Midi sahilinde ve Sahra bölgesinde ilerlemek isteyen Suud rejimini geri püskürttüğü ve Suudi paralı askerlerin ağır kayıplar aldığı ifade edildi.

Devrik Mansur Hadi’ye ait milislerin ise geçtiğimiz gece Midi bölgesinin kuzeyinde bulunan Suudi askerleri yanlışlıkla hedef aldığı belirtildi.

Yemen’i hedef alan son saldırılar geçtiğimiz günlerde ilan edilen 48 saatlik ateşkesin hemen ardından gerçekleşmiş ve söz konusu tecavüzler bir kez daha Suud rejiminin ateşkesi ihlal ettiğini göstermiştir.

Suudiler Enserullah’ın ateşkese bağlı kalması ve insani yardımların ülkeye ulaşmasını engellemediği taktirde kendilerinin ateşkes antlaşmasına bağlı kalacağını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.