Suud Rejimi Yemen’deki katliamlarına devam ediyor

  • 22 Ağustos 2016
  • 883 kez görüntülendi.
Suud Rejimi Yemen’deki katliamlarına devam ediyor

Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’in muhtelif kesimlerine yönelik düzenledikleri saldırıda sivil halktan bazılarının öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Suudi rejimi savaş uçaklarının Yemen’in bazı eyaletlerinde şehir ve sanayi merkezlerine saldırması sonucu Yemen halkından onlarcası öldü ve yaralandı.

Suudi uçakları Yemen’in kuzeyinde yer alan Saade eyaletinin muhtelif kesimlerine düzenledikleri saldırıların birinde el-Hadide hava alanını hedef aldılar.

Suudiler ayrıca Cof eyaletinde caddeleri hedef alarak yoldaki yolculardan 20 kişiyi öldürdü veya yaraladılar.

Bu arada IŞİD terör örgütü liderlerinden Ebu Muslim el-Cezayiri ve örgütün üyelerinden bir kaçının Yemen ordusu ve halk direniş güçlerinin Taez’deki ortak operasyonunda öldürüldüğü bildirdi.

Yemen ordusu ve halk direniş güçleri ayrıca Arabistan’ın güneyinde yer alan Asir eyaletine saldırarak 3 Suudi askerini öldürdü ve çok sayıda silah ve teçhizatını da imha ettiler.

Öte yandan Suudi rejimi dışişleri bakanı Adel el-Cubeyr Cidde’de Rusya dışişleri bakanı yardımcısı ve Rusya devlet başkanı Putin’in Ortadoğu ve Afrika işlerinden sorumlu özel temsilcisi Mihalil Bogdanov ile bir araya gelerek görüştü.

Bogdanov’un bugün Suudi rejimi savunma bakanı ve Arabistan veliahtinin vekili Muhammed bin Salman ile de görüşecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.