Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt, Mısır ekonomisine 4’er milyar dolar destek verecekler.

  • 14 Mart 2015
  • 739 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Kuveyt, Mısır ekonomisine 4’er milyar dolar destek verecekler.

Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen “Geleceğin Mısır’ı” başlıklı ekonomi kongresinde 3 Körfez ülkesinden Mısır’a 12 milyar dolarlık destek sözü geldi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mukrin bin Abdulaziz, kongrede yaptığı konuşmada, 4 milyar dolarlık maddi desteğin 1 milyar dolarının Mısır Merkez Bankası’na aktarılacağını, 3 milyar dolarının ise kalkınma projeleri için kullandırılacağını söyledi. Veliaht Prens Mukrin ayrıca Suudi Arabistan’daki çeşitli sektörlerdeki kuruluşlara, Mısır’da yatırım yapma çağrısında bulundu.

BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ve Başbakanı Muhammed bin Raşid Al Maktum da BAE’nin Mısır’a 4 milyar dolar maddi destek vereceğini ifade etti. Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir de Mısır ekonomisini desteklemek için kongrenin önemine vurgu yaparak, Mısır’daki çeşitli sektörlerde yatırım yapılması için ülkesinin 4 milyar dolar yönlendireceğini bildirdi.

Yurt dışından sermaye çekebilmek için yatırımcıların haklarını garanti altına alacak yasaların çıkartılmasının gerektirdiğini belirten Cabir, ülkesinin Mısır’a yönelik desteğinin sınırsız olduğunu söyledi.

Mısır Yatırım Bakanı Eşref Salman ise ülkesinin, kongrede değeri 15 ila 20 milyar dolar arasında değişen anlaşmalar imzalanması yönünde beklenti içinde olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.